€ 32,51

Contemplation Spaces: Sensory Symposium

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The Student Hotel Eindhoven

Stationsweg 1

5611 AA Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Contemplation Spaces
Contemplation Spaces zijn ruimtes waar je even kunt loskomen van het hectische dagelijkse leven. Om een rustgevende gemoedstoestand te creëren, is gekeken naar bestaande wetenschappelijke onderzoeken die de stressverlagende effecten aantonen van kunst, licht, geluid, geur en (verwijzingen naar) de natuur. Tijdens Dutch Design Week (DDW) vindt de experimentele lancering plaats in The Student Hotel Eindhoven. M.b.v. constructieve feedback van bezoekers tijdens DDW, wordt Contemplation Spaces gefinetuned voor toekomstige permanente installaties. We werken toe naar praktische toepassingen van Contemplation Spaces in een commerciële context. Bijvoorbeeld in bedrijfspanden of werkruimtes, hotels, zorginstellingen en als onderdeel van vastgoedontwikkeling.

Sensory Symposium
Sensory Symposium wordt georganiseerd om kennis vanuit de diverse betrokken disciplines te delen. Ontwerpers en experts op het gebied van deze onderwerpen delen hun bevindingen en geven hun persoonlijke visie. Naar voren komt o.a. het belang van rust en introspectie in ons dagelijkse leven en hoe we dit kunnen toepassen in ruimtes op basis van opgedane kennis vanuit psychologie, architectuur, design, geluid, geur en technologie t.b.v. Contemplation Spaces.

Sprekers:

- Florijn Vriend, psychologe en gespecialiseerd in WELL Building Standard, toont het belang van rust en introspectie aan en legt uit waarom ruimte als een belangrijke factor aangeduid wordt om mentaal en fysiek welzijn van mensen te bevorderen.

- Govert Flint, ontwerper en initiator van Enrichers, vertelt hoe met behulp van samenwerking tussen wetenschap en design gezonde en prettige ruimtes kunnen worden gecreëerd.

- Lex Hildenbrant, architect, geeft inzicht in contemplatie binnen de architectuur en legt uit hoe de route in The Student Hotel is opgebouwd om bezoekers stap voor stap in een andere gemoedstoestand te brengen.

- Tom Driessen, Vault Manager bij Sizzer Amsterdam, geeft inzicht in hun proces, waarbij ze samengewerkt hebben met studenten van Universiteit van Amsterdam en onderzoek hebben gedaan naar passend sounddesign voor Contemplation Spaces

- Jon Stam, ontwerper, legt uit hoe Commonplace Studio ontwerpt en inspeelt op herinneringen en zintuigen. Door hun experimentele benadering t.b.v. technologie en algemene objecten, verkent de studio de contemplatieve kracht van design in het dagelijks leven.

- Saskia Hoogendoorn, creative studio Tijdmakers, toont aan wat het belang is van geur voor ons welzijn. Met het project DIAG/NOSE creëert Tijdmakers bewustzijn over de neus als zintuig. In deze presentatie geeft Tijdmakers inzicht in de samenhang van goed kunnen ruiken en gezondheid en de positieve effecten door gerichte toepassing van geuren.

- Sander Eckhardt zal in de rol van moderator de bevindingen vanuit de verschillende disciplines samenbrengen in gesprek met bovenstaande sprekers en initiator van Contemplation Spaces, Justine Kontou.

Na afloop van de presentaties en gesprekken, is er – onder het genot van een hapje en drankje - tijd om uitgebreid met elkaar in gesprek te gaan om over toekomstige oplossingen met geïnteresseerde partijen voor doorontwikkeling. Potentiële locaties en partners, pers en mogelijke investeerders zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het symposium en mee na te denken over de toekomst van deze ervaringsruimtes.

Programma:

15:00 Inloop & registratie

15:30 Presentaties & gesprekken

16:30 Korte pauze

16:45 Presentaties & gesprekken

18:00 Borrel & tijd om met elkaar in gesprek te gaan


Tickets zijn hier te koop en partijen die op voorhand al interesse tonen in samenwerking, kunnen een VIP ticket aanvragen middels een e-mail naar justine@kontou.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

The Student Hotel Eindhoven

Stationsweg 1

5611 AA Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen