€ 10 – € 17,50

CORDERO DE DIOS

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Pluk

Rijksstraatweg 64

4191 NK Geldermalsen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

CORDERO DE DIOS

Het is 1978. Videla is in Argentinie aan de macht. Deze donkere periode uit de geschiedenis, die gekoppeld wordt aan de crisis in 2002, brengt de FILM CORDERO DE DIOS in beeld. SYNOPSIS: In de uiterst onstabiele situatie van 1978 is Teresa bijna afgestudeerd arts en haar dochter Guillerma nog een peuter. Terwijl Argentinie gebukt gaat onder de militaire dictatuur en het WK voetbal wordt gehouden, gaan de arrestaties en verdwijningen gewoon door. Teresa en Paco die in een verzetsbeweging zitten, terwijl Teresa's vader vriendjes heeft in de hoogste kringen, worden opgepakt en gemarteld. Vader Arturo richt zich tot zijn machtige vrienden. Teresa kan worden vrijgelaten , maar daarvoor moet Arturo een hoge prijs betalen, die Teresa hem nooit zal vergeven.

DE VOLKSKRANT: * * * *

AD: 'Regisseur Cedron bewijst dat ze heel wat in haar mars heeft.'

Na de FILM zullen FRITS BAREND (journalist, televisie- en radiopresentator en uitgever) en ALEJANDRA SLUTZKY (schrijfster, activiste) en dr. ROELF HAAN (econoom) aan de hand van een FORUM hun ervaringen vertellen over het land, dat op deze avond centraal staat.

FRITS BAREND was in Argentinie toen hij als sportjournalist werkte voor VRIJ NEDERLAND. Hij schoof destijds aan bij het banket dat voor de winnaars van het WK en de Nederlandse spelers georganiseerd was, maar omdat het Nederlands Elftal dit aan zich voorbij liet gaan, zag Barend kans om Videla te interviewen. Het werd een gedenkwaardig vraaggesprek.

ALEJANDRA SLUTZKY is opgegroeid in Argentinie. Haar vader was in Cuba actief geweest toen hij terugkeerde naar zijn vaderland. Nadat de militaire junta de macht had gegrepen maakte hem dat een verdacht persoon. In 1977 is hij weggevoerd. In 1978 vluchtte Slutzky naar Nederland. Over haar ervaringen schreef zij het boek 'De stilte'. Zij is erg betrokken bij de gebeurtenissen in haar land en de dwaze oma's (voorheen Dwaze moeders) die nog iedere week op het Plaza de Mayo te Buenos Aires te vinden zijn. Zij werkt voor de organisatie HIJOS, die zich inzet voor de nabestaanden (dwaze moeders) van de slachtoffers die het Videla-regime heeft gemaakt (30.000 mensen).

De derde gast van deze avond is dr. ROELF HAAN. Hij was tussen 1975 en 1981 werkzaam in Buenos Aires. Ook nam hij tussen 2001 en 2008 zitting in het Comite Nationaal Geschenk Mensenrechten Argentinie. Er werd voor o.a. de Moeders en Grootmoeders van het Plaza de Mayo een bedrag opgehaald van maar liefst 376.339 euro. Haan was ook algemeen directeur van de IKON tussen 1985 en 1996.

INTERVIEWER: Klaas van Koppen

De opbrengst van deze avond zal beschikbaar worden gesteld voor HIJOS Nederland. Na afloop van de avond (19.00 uur) kunt u gezellig een hapje komen eten (zoete of pikante spareribs) en een drankje doen. Dit evenement wordt georganiseerd door Film & Forum, in samenwerking met de Bibliotheek Rivierenland te Geldermalsen.

Tickets voor deze middag/avond zijn vanaf vandaag beschikbaar. U kunt kiezen voor twee verschillende tickets:

* een ticket voor FILM & FORUM (10.00 euro)

* een ticket voor FILM & FORUM met dinerarrangement (17.50 euro)

PROGRAMMA:

16.00 uur: ontvangst (kassa open)

16.30 uur: aanvang FILM

17.15 - 17.30 uur pauze

17.30 - 18.15 uur vervolg FILM

18.15 - 19.00 uur FORUM

19.00 uur - 20.30 uur diner (heerlijke spareribs of vegetarische maaltijd, inc. glaasje wijn)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Pluk

Rijksstraatweg 64

4191 NK Geldermalsen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen