€ 7,50 – € 12,50

Coronaspecial: Never waste a good crisis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Kas, Nieuwe Herengracht 18, Stichting De Kwekerij

Nieuwe Herengracht 18

1018DP Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Stilstaan voordat we doorgaan

Over dit evenement

Coronaspecial: Never waste a good crisis

De coronacrisis heeft de wereld stilgezet en jou misschien ook. Wat doet deze tijd met je? Heeft het je – los van het leed, de stress en onzekerheid – ook wat gebracht? Kwam je meer buiten en koos je bewust wie je wel en niet zag? In het kader van 'never waste a good crisis' staan we stil voordat we doorgaan. Hoe zorgen we dat wel vasthouden wat de moeite waard is?

Dat doen we met een bloeiend programma:

Poëtische performance Joos Jonges

Mini workshops ‘How to never waste a good crisis’ Sara van de Ven en Guy Wijnen

Muzikaal intermezzo van Nikki Verhoeven geschreven midden in de coronacrisis

Mini talk over rouw en verlies door Ruben Hoekstra met zijn lievelingsdichtbundel

Coronakronieken door Daan Heerma van Voss

Borrel voor iedereen die nog na wilt praten

Meer over het programma 👇🏼

Joos Jonges is dichter en performer.

Joos Jonges speelt een teaser van haar voorstelling DINO. Een poëtische performance over lanterfanten in de prestatiemaatschappij. We volgen Dino, een vrouw met een been buiten de maatschappij, en horen hoe het ruime sop ruist. Maar Dino is óók als de dood niet genoeg uit haar leven te halen. Joos gaat met Dino op onderzoek uit, zij zijn twee-in-één: ze klooien maar wat aan én halen het onderste uit de kan. Lanterfanten met FOMO. Hoe houdt Dino haar balans, en kunnen we wat van haar opsteken?

De voorstelling gaat in première bij het Amsterdam Fringe Festival, van 3 tot en met 13 september. Fringe is een theaterfestival voor eigenzinnige makers en hun publiek. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam en biedt het publiek de kans kennis te maken met voorstellingen buiten het gevestigde theatercircuit – 'fringe' betekent letterlijk ‘rafelrand’. 

Sara van de Ven zie je stralen tijdens openhartige gesprekken. Ze kwam als stagiair bij De Kwekerij, omdat ze erin gelooft dat de wereld meer openheid en eerlijkheid nodig heeft, ook als het even tegenzit. Ze ontpopte zich als kweker bij de bloeiklassen over 'ontdekken wat je wilt' en 'wanneer is het ooit goed genoeg’. Momenteel draagt ze zorg voor de planning en organisatie van de programma's. Voor een openhartig gesprek ben je bij haar aan het juiste adres.

Guy Wijnen leidt De Kwekerij en wat hem drijft is mensen in beweging zetten richting dat wat bij hen past. Hij gebruikt zijn energie om dat wat vastzit, los te maken, en wat wil groeien tot bloei te laten komen. Al tijdens zijn studie arbeid- en organisatiesociologie ontdekte Guy het belang van persoonlijke ontwikkeling. Het zette zijn oogkleppen af en gaf hem een gezonde dosis zelfreflectie. Hier moest hij wat mee.

Sinds 2012 is Guy actief in het geven van training in persoonlijke leiderschap. Voor hem is De Kwekerij een echte bloeiplek van inspiratie, verbinding, speelsheid en actie! Nieuwe mensen ontmoeten, waardevolle inzichten opdoen en delen, en doen wat je hart sneller laat kloppen, maken Guy een gelukkig mens.

Ruben Hoekstra bloeit van verhalen vertellen. Tijdens corona heeft hij afscheid moeten nemen van zijn opa. Daarnaast merkt hij dat rouw veel meer opduikt in zijn leven. Hij verloor eerder een neef van zijn leeftijd en ziet parallellen met de verliezen in deze tijd. Afscheid nemen is niet makkelijk, en al helemaal niet als je iemand niet kan omhelzen. Hij nodigt je uit om middels gedichten te ervaren hoe je rouw de ruimte kan geven. Soms rauw, maar wel de moeite waard.

Daan Heerma van Voss verzamelt al sinds het begin van de Corona-uitbraak verhalen en ervaringen van mensen wereldwijd. Deze heeft hij nu, aangevuld met zijn eigen ervaringen, verzameld in het boek ‘Coronakronieken’. Tijdens de avond doet hij een boekje open. Mocht je het willen kopen gaat 100% van de opbrengst naar de boekhandel.

Nikki Verhoeven zal het thema van de avond omlijsten met haar verhalende liedjes met poëtische teksten. Met een betoverende stem zal ze reflecteren op de coronatijd door haar rake muzikale observaties.

---

Tickets €12,50 (studenten) en €17,50 (werkend) incl. welkomstdrankje.

Coronabeleid

Voor aanvang

• Voel je je niet lekker, ben je verkouden of hoest je? Neem dan contact met ons op via info@kwekerijamsterdam.nl om je ticket in te wisselen.

• Bij de ingang je handen reinigen met het desinfecteermiddel wat klaar zal staan.

• Hou 1,5 meter afstand van de mede-deelnemers en de trainers.

• Zodra je binnenkomt zal iemand van ons team je aanwijzingen geven voor een optimale risicovrije avond

• De deelnemer mag een plaats kiezen op één van de aangewezen stoelen.

• Bij de bar, kan er koffie/thee/water/fris/bier/wijn worden gehaald. Op de vloer staan vlakken om de 1,5 meter te blijven handhaven.

Tijdens:

• Waarborg de 1,5 meter afstand

• Bij interactieve oefeningen wordt er rekening gehouden dat deelnemers geen fysiek contact met elkaar hebben en op een gepaste afstand blijven.

• De deelnemer blijft zoveel mogelijk op de plaats zitten.

• Tijdens de pauze eveneens zoveel mogelijk op de eigen plek blijven zitten of naar buiten gaan. Indien naar buiten: nooit met meer dan 3 personen bij elkaar staan en hou 1,5 m afstand van elkaar.

• Tijdens de pauze kunnen er drankjes (bier, wijn, fris) worden besteld bij de kwekers. Deze zijn verkrijgbaar bij de bar. Het is alleen mogelijk om contactloos te betalen met pin.

• Na de pauze graag weer opnieuw je handen desinfecteren.

Na afloop

• Drankje doen? Dat mag! Betaal met pin en hou 1,5 m afstand van elkaar.

• Bij het naar huis gaan zo min mogelijk in groepjes buiten blijven staan. Hou altijd 1,5 m afstand en sta nooit met meer dan 3 personen bij elkaar.

Bedankt voor de medewerking!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Kas, Nieuwe Herengracht 18, Stichting De Kwekerij

Nieuwe Herengracht 18

1018DP Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen