Crash Course: Filosofie met Lammert Kamphuis

Crash Course: Filosofie met Lammert Kamphuis

Venster Acties en details

Geannuleerd

Datum en tijd

Locatie

The School Of Life

54 Frederiksplein

1017 XN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Deze reeks neemt je mee in de geschiedenis van de filosofie, een 2500-jarige zoektocht naar kennis.

Over dit evenement

Van praktische, alledaagse oefeningen tot hemelbestormende abstracte ideeën, alles komt voorbij in deze tiendelige Crash Course Filosofie. Deze reeks neemt je mee in de geschiedenis van de filosofie, een 2500-jarige zoektocht naar kennis. Ook leert het je om zelf als een ware filosoof te denken.

Steeds vragen we ons af wat de ideeën van grote filosofen ons nu nog te leren hebben. Van Socrates’ gespreksmethode tot Descartes’ methodische twijfel en van Nietzsche’s oproep om alle waarden om te keren tot Hannah Arendts pleidooi voor menselijke waardigheid. Met gedachte-experimenten dring je door tot de kern van de grootste vragen over geluk, waarheid, ethiek, schoonheid en kennis. Zo buigen we ons over de vraag of het geoorloofd is om een persoon op te offeren om duizend anderen te redden en of je gelukkig wordt als je je laat aansluiten op een machine met alleen fijne, zelfverkozen ervaringen.

Terwijl al deze ideeën voorbij komen, nemen we de tijd om filosofische vaardigheden met elkaar te oefenen. Zo oefenen we met de Sceptici om te twijfelen aan onze eigen overtuigingen, leren we van Aristoteles en anderen om geldig te redeneren, leren we kritisch denken met Arthur Schopenhauer en onze emoties analyseren met Martha Nussbaum.

Meet je denkkracht aan de groten der aarde! Waarschijnlijk verlies je, maar je steekt er wel veel van op.

Afbeelding van Crash Course: Filosofie met Lammert Kamphuis

De docent: Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker op congressen en festivalpodia. Hij is vanaf het begin verbonden aan The School of Life Amsterdam. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij samen met het publiek hoe de filosofie ons verder helpt met alledaagse vraagstukken. In juni 2018 verscheen zijn tweede boek uit bij De Bezige Bij: Filosofie voor een weergaloos leven.

Praktische informatie

  • Voertaal: Nederlands
  • Soort: Collegereeks van tien bijeenkomsten
  • Data: we starten op woensdag 30 november om 10:00 uur en de Course loopt tot 15 februari. Let op: er is geen les op 28 december en 4 januari.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen