€ 5 – € 19,50

Meerdere data

Creatief met Kurkleer

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

ELKE ZONDAGMIDDAG: workshops voor kinderen én volwassenen!

Kurkleer is een bijzonder materiaal: het is stevig, maar toch soepel. In de workshop Creatief met Kurkleer maken volwassen deelnemers een rugzak, tas of hoesje voor hun telefoon. De kinderen gaan aan de slag met een vlot of boot dat kan drijven.

Volwassenen

In deze workshop leer je werken met kurkleer, een natuurlijk, plantaardig materiaal dat een goede vervanging is voor leer: het heeft een vergelijkbare soepele textuur. Er zijn twee soorten kurkleer beschikbaar: met en zonder extra glans. Je kunt daarnaast kiezen tussen verschillende modellen: een eenvoudig rugzakje met kurkleren detail, een tasje of een telefoonhoesje.

De workshop kost € 19,50, en dat is inclusief begeleiding, kurkleer, fournituren, patroon, gebruik van de apparatuur, koffie, thee en iets lekkers. Ervaring met de naaimachine is niet nodig. Let op: lunch is niet inbegrepen, maar op de kaart van Het Nieuwe Café staan diverse broodjes en salades.
Tijd: 12.00 tot 16.00 uur
Max. 10 deelnemers

Kinderen

Wist je dat kurk kan blijven drijven? En dat je er niet alleen wijnflessen mee kunt afsluiten, maar ook tassen mee kunt maken?
In deze workshop gaan kinderen met kurkleer aan de slag. Ze ontdekken de kracht en werking van kurk en ontwerpen een eigen vlot, boot of zelfs huis! Met kurken, platen en kurkleer maken ze een eigen ontwerp dat kan drijven. Het gemaakte product gaat natuurlijk mee naar huis!

De workshop kost € 5,00 inclusief entree, een korte rondleiding, begeleiding en de materialen.
Tijd: 12.00 tot 14.00 uur
Max. 15 deelnemers

Delen met vrienden

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen