€ 65

Creative Food Heroes Diner

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The Embassy of Food

Ketelhuisplein

5617 AE Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

The Embassy of Food en food designer Chloé Rutzerveld presenteren tijdens de Dutch Design Week een unieke dinerreeks: Creative Food Heroes Diner. In The Embassy of Food op het Ketelhuisplein kan je middenin onze expositie aanschuiven voor deze bijzondere culinaire ervaring.

Ontwerper Chloé Rutzerveld ontwikkeld samen met ontwerpers die onderdeel zijn van The Embassy of Food en lokale boeren die meedoen met het Food Heroes / Agri Meets Design traject een uniek culinair concept dat alle zintuigen prikkelt. Tijdens het diner ervaar je de expositie vanuit een andere dimensie: je kan de ontwerpen en verhalen erachter letterlijk proeven.

Tijdens elke gang wordt steeds een ander voedselvraagstuk uit onze expositie geserveerd. Proef en ervaar de toekomst van plantaardige eiwitten, de mogelijkheden van voedselverspilling en de status van onze gezondheid. Ontmoet de ontwerpers en boeren de schuilgaan achter het eten op je bord. Het diner neemt je in drie gangen mee op culinaire verkenningstocht! Een niet te missen culinaire ervaring op de Dutch Design Week.

Dit diner is ook te boeken op:
Zaterdag 21 oktober 18:30 - 21:00 (reserveer hier)
Zondag 22 oktober 18:30 – 21:00 (reserveer hier)
Zaterdag 28 oktober 18:30 – 21:00 (reserveer hier)

Tijd:
Inloop: 18:30 uur
Start diner: 19:00 uur
Einde: 21:00 uur

Kosten:
65 euro per persoon (incl. drank/koffie/thee) voor een 3-gangen dinerVoorgerecht:

Worst van Oesterzwamvoetjes

Deze worst is 1,5 meter lang en 15 x duurzamer dan normale worst omdat de productie 15 x minder land in beslag neemt. Alleen te eten met 15 andere gasten! De worst is gemaakt van de voetjes van oesterzwammen die overblijven na de oogst, ruim een zesde van het totale oogstgewicht. De worst is ontworpen door Doreen Westphal in het project Food Heroes tegen voedselverspilling.

Hoofdgerecht:

Ode aan de bloemkool en prei met parelgort en een pompoen/kokos/ koriander crème. Schep daar wat frisse komkommer en linzen bij en sluit af met een bietenchipje.

Dit gerecht wordt geserveerd op het ontwerp Volumes van Marije Vogelzang. Ons eetgedrag en de hoeveelheden die we eten worden onder andere bepaald door de grootte van ons bord. Hoeveel eet jij van Marije’s bord van tarwezemelen?

Nagerecht:

Appel buitenbeentjes met rum en rozijnen

Het lijkt normaal maar het is uitzonderlijk: een appeldessert met aan de boom gerijpte appels regelrecht van Fruitteeltbedrijf 'De Stuifakker'. Het gerecht wordt gepresenteerd op het groeirecept van de gekke appel.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

The Embassy of Food

Ketelhuisplein

5617 AE Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen