€ 12,50
Creativiteit Ontleed

Creativiteit Ontleed

Venster Acties en details

€ 12,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Vechtclub XL

2B Europalaan

3526 KS Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Een reeks van 7 avonden met sprekers en makers over ons creatief vermogen.

Over dit evenement

Vechtclub organiseert de programmareeks Creativiteit Ontleed, waarbij er in zeven avonden ingegaan wordt op wat creativiteit is en welke waarde dit kan vertegenwoordigen. Elke avond doen we dit vanuit een andere invalshoek, waarbij relevante experts aan het woord komen en met elkaar (en publiek) in gesprek gaan.

✵ Muziek als culturele verbinder ✵

→ Woensdag 1 juni

Mensen maken al muziek sinds we kunnen denken en al die duizenden jaren heeft het altijd een centrale rol gespeeld in ons leven en in culturen. Muziek is in staat (culturele) verschillen te overbruggen, in contact te komen met elkaar en in contact te komen met jezelf. Kortom: het is een magisch iets en deze avond gaan we op zoek naar deze magie. Verwacht een muzikale avond met sprekers en ook interactieve sessies waardoor je het ook zelf gaat ervaren.

De sprekers

✵ Dr. Dan Hassler-Forest - Universiteit Utrecht

Dr. Dan Hassler-Forest komt spreken over de verbindende kracht van de popmuziek en de popmuzikant. Hij neemt hiervoor popmuzikant Janelle Monaé als case, en bouwt rondom haar het verhaal over hoe popmuzikanten grote groepen mensen in bewegingen kunnen brengen, terwijl al die mensen heel verschillend zijn. Hiermee brengt zij massale verbindingen tot stand, juist door hokjes te verbreken en weg te denken, en beweegt hen tot het creëren van een betere en mooie wereld. Dat is waar (pop)muziek toe in staat is!

✵ Ronja Kapitza & Catching Cultures Orchestra ✵

Ronja is docent muziek en afgestudeerd in de humanistiek. Ze komt kort spreken over haar onderzoek naar hoe muziek kan verbinden, zowel mensen, culturen als het zorgen voor verbinding met jezelf. Wat betreft dit laatste punt gaat ze ter plekke het experiment aan met het publiek. Wat doet muziek met ons als mensen? Welk gevoel roept het op? Hoe kan de muziek ervoor zorgen dat je in verbinding staat met jezelf? Samen met een aantal muzikanten van het Catching Cultures Orchestra komt zij live de muziek spelen, als onderdeel van het publieksinteractie.

✵ Spreker 3: TBA

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Vechtclub XL

2B Europalaan

3526 KS Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen