Gratis

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Interessante gasten vertellen over Nederlandse initiatieven op het gebied van streaming.

Over dit evenement

Naast de internationale partijen als Netflix en Amazon, zijn er in Nederland tal van andere initiatieven op het gebied van streaming video. In dit Cross Media Café, dat we organiseren in samenwerking met Beeld en Geluid, gaan we in gesprek met interessante partijen die zich op verschillende manieren bezighouden met streaming.

We gaan kijken naar nieuwe kanalen, productiemethodes en nieuwe vormen van interactie. Van een bibliotheek vol treinvideo's en een videodienst waarbij je kan je koken met Michelin-chefs, tot het verbeteren van de techniek rondom videostreams en de marketing en data achter nichekanalen. Al deze ontwikkelingen bieden mogelijkheden om nieuwe vormen van streaming aan te bieden.

Sprekers

  • Jeroen Wijering, Co-founder en creator JW Player - JW Player is een white label videoplatform met wereldwijd meer dan 1 miljard unieke gebruikers. Jeroen vertelt over de laatste trends op het gebied van streaming.
  • Corry Siegers, Head of Video Discovery, Bindinc – Mediabedrijf Bindinc, van oudsher marktleider in tv-gidsen in print, maar digitale entertainmentgidsen voor de grenzeloze mogelijkheden van streamingvideo’s.
  • Jeroen van den Brink, oprichter Cheflix - Online masterclasses volgen van 's werelds beste sterrenchefs. Dat maakt Cheflix mogelijk, een video dienst waar je kan leren koken van de beste Michelinchefs.
  • Erik de Zwart, radio-dj en ondernemer, oprichter 24Trains - Treinliefhebbers kunnen terecht bij 24Trains, een online bibliotheek waar de leukste video's, films en tijdschriften over treinen verzameld worden.
  • Iemke Roos, CEO Dutchchannels - NewFaithNetwork en WithLove zijn enkele niche videokanalen die Dutchchannels aanbiedt. Iemke neemt ons mee in de marketing en data achter deze nichekanalen.
  • Jeroen Elfferich, CEO & co-founder Livery Video - Hoe kan je video streams beter, voordeliger en interactiever maken? Jeroen vertelt ons erover.
  • Stef van der Ziel, CEO Jet-Stream / Streaminar - Hoe versimpel je de complexe techniek van streaming, zonder controle en flexibiliteit te verliezen?
  • Frank van Oirschot, co-founder Ex Machina Group, Livery, Dutch Games Association - Frank schuift aan voor een primeur tijdens dit Cross Media Café: de lancering van de Dutch Streaming Video Association.
  • Yillmaz Schoen, oprichter en CEO van Tradecast - Yillmaz vertelt over de nieuwe verdienmodellen die Trendcast ontsluit voor lokale en niche kanalen.

Praktische informatie

Het Cross Media Café zal plaatsvinden op dinsdag 1 februari van 15.00 - 17.00 uur en is te volgen via een gratis livestream. Een dag voor het event ontvang je de link naar de livestream per mail.

Heb jij een vraag voor een van de sprekers? Er is een chatfunctie tijdens de livestream, dus je kan ter plekke je vraag stellen! Of stuur hem nu vast in via communicatie@mediaperspectives.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator Media Perspectives en Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Organisator van Cross Media Café - State of streaming

Media Perspectives organiseert samen met Beeld en Geluid het Cross Media Café. Dit zijn bijeenkomsten voor mediaprofessionals waar steeds de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media, in de breedste zin van het woord, worden gepresenteerd. Met de Cross Media Cafés dragen we bij aan kennisontwikkeling, kennisdeling en innovatie om zo de media-industrie een stap verder te brengen. 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen