Crowdfunding BOELGONDISCH - culinair festijn voor minima

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

's-Hertogenbosch

Hinthamereinde

6 - 8

5211 PN 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Draag een steentje bij aan BOELGONDISCH - culinair festijn voor minima

Over dit evenement

Onder het motto ‘Everyone can eat all, zelfs met een krappe beurs en een voedselbeperking!’ is BOEL bazaar gestart met een crowdfunding voor BOELGONDISCH: een culinair festijn voor minima, met of zonder voedselintoleranties. BOELGONDISCH is een ludiek alternatief voor Bourgondisch Den Bosch, een prachtig food event in onze stad. Jammer genoeg kan niet iedereen zich een avondje culinair genieten veroorloven. Veel gezinnen in ’s-Hertogenbosch leven namelijk op of onder de armoedegrens en voor hen organiseren we BOELGONDISCH: een culinair festijn voor minima van 13 t/m 15 september bij BOEL.

Voedselintoleranties

Het idee voor BOELGONDISCH komt uit de koker van Sylvana Leuwol, die van woensdag tot en met zaterdag de keuken bestiert bij BOEL. Onder de naam Sylsoulfood adviseert en kookt ze voor mensen met een voedselbeperking. Of je nu intolerant bent voor gluten, lactose, tarwe of suiker, Sylvana laat je weer genieten van lekker eten. Ze kijkt vooral naar jouw smaakbeleving en stemt haar gerechten daarop af. Omdat er ongetwijfeld ook minima zijn met een voedselbeperking bereidt ze tijdens BOELGONDISCH een eerlijk en heerlijk buffet, dat voor ieder wat wils biedt. Vandaar ‘Everyone can eat all’, een afgeleide van ‘All you can eat’. Verwacht geen Haute Cuisine, maar heerlijke en toegankelijke gerechten voor jong en oud. Chef Soraya van Zonder Zonde, die elke zondag kookt bij BOEL, is gespecialiseerd in zoetigheden en neemt dan ook het dessert voor haar rekening. En chef KAAT van Appelblauwzeegroen, die elke dinsdag vega(n) en biologisch kookt bij BOEL en daarnaast docent is op het Pierson College, helpt vooral mee met de crowdfunding. Want die is nodig voor BOELGONDISCH.

Crowdfunding

Om BOELGONDISCH te kunnen realiseren zijn namelijk geld en goederen nodig. BOEL faciliteert het evenement, maar is nog niet kapitaalkrachtig genoeg om alles te bekostigen. Lonneke Voets van BOEL: “We zijn een sociale onderneming en geen stichting. Wij betalen de huur door betaalbare shop-, atelier en exporuimtes te verhuren aan creatief ondernemers. We krijgen geen subsidie en moeten dus onze eigen broek ophouden. Voor het sociale project BOELGONDISCH doen we daarom een beroep op de sympathie van onze stadsgenoten. Het liefst bieden we 20 kansarme ouders/verzorgers en kinderen per keer een culinaire belevenis op 13, 14 én 15 september van 14.00 tot 16.00 uur. We gaan niet officieel crowdfunden, maar vragen onze gasten bijvoorbeeld om iets meer te betalen voor hun lunch bij Kaat, Syl en Soraya. Ook zetten we een potje neer voor vrijblijvende donaties en je kan een bedrag pinnen voor het goede doel. Verder zijn donaties in de vorm van goederen, zoals verse groenten, fruit, brood, vlees en andere ingrediënten van leveranciers in de stad van harte welkom. Te gek als we tenminste 60 kansarmen kunnen laten genieten tijdens BOELGONDISCH!”

Samenwerking met Quiet Den Bosch

Voor BOELGONDISCH werkt BOEL samen Quiet Community Den Bosch, die zich inzet voor mensen in armoedesituaties. Quiet heeft drie speerpunten: vertellen (o.a. via de ‘armoedeglossy’ Quiet 500), verzachten (o.a. door een gevarieerd scala aan diensten, producten en ‘verwennerijen’ aan te bieden via een digitaal platform en ondersteuning te bieden aan initiatieven & ideeën om de armoede-effecten voor kinderen te verzachten) & versterken (o.a. door initiatieven gericht op zelfredzaamheid te stimuleren). Monique Bredeveld van BOEL: “Lonneke en ik stonden allebei aan de wieg van de Bossche Kleding- en Speelgoedbank en kennen de problematiek dus als geen ander. Net als Quiet Den Bosch maakt de Kledingbank deel uit van het Netwerk tegen Armoede NL, een samenwerkingsverband van initiatieven en instellingen die zich bezighouden met armoedebestrijding. De vrijwilligers van Quiet Den Bosch helpen ons met de uitnodigingen en aanmeldingen voor BOELGONDISCH. Zij staan immers in nauw contact met minima in de stad. Wij richten ons op de organisatie en crowdfunding. Hopelijk zamelen we de komende maand genoeg geld en goederen in voor een fantastisch buffet, maar bijvoorbeeld ook voor een optreden en kinderanimatie. Dat zou geweldig zijn!”

Doneren - in de vorm van geld en goederen - kan de gehele maand augustus bij BOEL op het Hinthamereinde 6 - 8 in 's-Hertogenbosch. Of doneer via Event Brite. Mail voor meer informatie over BOELGONDISCH naar: info@boel.nl of kijk op www.boel.nl.

NB! Uit respect voor de privacy van de genodigden is er geen openbaar evenement voor BOELGONDISCH. Waarvoor hopelijk je begrip...

Datum en tijd

Locatie

's-Hertogenbosch

Hinthamereinde

6 - 8

5211 PN 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen