CS-NL Netwerk Meeting

Venster Acties

CS-NL Netwerk Meeting

HELAAS IS HET EVENEMENT VOL - je kan je wel nog inschrijven voor de wachtlijst!

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Social Impact Factory Utrecht 40 Vredenburg 3511 BD Utrecht Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 9 uren
  • eTicket voor mobiel

HELAAS IS HET EVENEMENT VOL!

Je kan je wel nog inschrijven voor de wachtlijst en wij verwachten zeker dichterbij de datum meerdere annuleringen. Dus schrijf je in, houd de datum vrij en we laten het je zo snel mogelijk weten als er een plekje vrij komt!

----

Kan je ook niet wachten om (nieuwe) mensen te ontmoeten die zich bezig houden met Citizen Science en van elkaar te leren door je eigen ervaringen uit te wisselen?

Kom dan naar de allereerste netwerk meeting van Citizen Science Nederland op woensdag 7 december in de Social Impact Factory in Utrecht. Iedereen die zich bezighoudt met Citizen Science - van burgerwetenschappers en lokale organisaties tot onderzoekers en beleidsmedewerkers - zijn welkom. Elkaar leren kennen staat centraal bij deze meeting, maar daarnaast willen wij ook graag samen met jullie het nieuwe netwerk vorm geven; "By the Community, For the Community". De voertaal van deze eerste netwerk meeting zal Nederlands zijn.

Please note, although the event’s plenaries will be in Dutch, we are accommodating any non-Dutch speakers with dedicated break-out sessions in English (see session E in the program). Besides, you may still enjoy attending the networking portions of the day.Praktische informatie

Datum: Woensdag 7 december 2022

Tijd: 09:30 - 18:30

Locatie: Social Impact Factory, Vredenburg 40, 3511BD, Utrecht

Programma: Zie hieronder

Voertaal: Nederlands

Kosten: GratisHet programma

De dag zal beginnen met een welkomst receptie waarna om 10:30 de netwerk meeting zal starten met een gesprek tussen de Waag en Harmen Zijp (onderzoeker aan de Coöperatieve Universiteit Amersfoort). Daarna is er een update over de stand van zaken over de strategie van Citizen Science binnen het Nationaal Programma Open Science en zullen we in kleinere groepen praten over hoe Nederland Citizen Science kan faciliteren. Na de lunch is er een tweede mogelijkheid om dit te bespreken en in de derde sessie van de dag willen wij als gemeenschap het Citizen Science Nederland netwerk vorm geven. De dag wordt afgesloten met een netwerk borrel onder het genot van borrelhapjes.

Afbeelding van CS-NL Netwerk Meeting

Andere activiteiten tijdens de netwerk meeting

Show & Tell tafels

Tijdens de lunch (12:30-14:00) en de borrel (16:30-18:30) organiseren wij Show & Tell tafels; één voor Citizen Science projecten/initiatieven en één voor sensoren en apps. Wil jij je project en/of sensor of app laten zien aan anderen, laat het ons dan weten door dit formulier in te vullen. Je zult dan of een posterbord of tafeltje ter beschikking hebben. We hebben maar beperkt plek dus schrijf je snel in.

Smart Citizen Wandeling

Waag Futurelab heeft in samenwerking met de Universiteit van Utrecht en het Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities, een Smart Citizen Wandeling in het centrum van Utrecht ontwikkeld. Deze wandeling begint vlakbij onze locatie en duurt in totaal 1.5 uur. Mocht je het leuk vinden om van tevoren of tijdens de lunch deze wandeling te maken, kijk dan voor meer informatie hier.

Netwerken met 4TU.ResearchData

Tijdens onze dag is tegelijkertijd in SIF ook een netwerk meeting voor 4TU.ResearchData gemeenschap (voertaal is Engels). 4TU.ResearchData is een internationale datarepository voor wetenschap, techniek en design. Tijdens de borrel aan het eind van de dag is er een mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.

--

Over Citizen Science Nederland

Het allereerste landelijke netwerk voor Citizen Science in Nederland wordt opgezet door het Citizen Science Programma van het Nationaal Programma Open Science (NPOS). Citizen Science Nederland (of kortweg CS-NL) heeft als doel het delen van kennis, hulpmiddelen, en ervaring in Citizen Science; het verbinden van mensen en initiatieven in heel Nederland; en het blijven ontwikkelen van optimale werkwijzen. Het netwerk komt tot leven dankzij de aanbevelingen van de NPOS-werkgroep Citizen Science, die het rapport 'Kennis & Krachten Gebundeld' schreef, en krijgt vorm in samenwerking met JULLIE - de Nederlandse gemeenschap van Citizen Scientists uit alle lagen van de bevolking - burgers, gemeenschapsleiders, onderwijzers, onderzoekers, financierders, beleidsmakers, en iedereen die zich bezighoudt met Citizen Science.

Over Nationaal Programma Open Science (NPOS)

De uitgangspunten van het NPOS vinden hun oorsprong in 2017, toen het Nationaal Plan Open Science werd ondertekend door een grote groep Nederlandse stakeholders. Het NPOS ziet Open Science als een brede transitie waar diverse partijen een rol in spelen. Doel van het programma is te komen tot een gecoördineerde inzet voor de transitie naar Open Science én het uitdragen van het belang ervan. Het NPOS ondersteunt en coördineert; de uitvoering van Open Science-activiteiten ligt bij de diverse betrokken partijen zelf.

Over Waag Futurelab

Waag Futurelab doet onderzoek op het snijvlak van samenleving en technologie. In haar Smart Citizens Lab onderzoekt zij hoe burgers technologie in kunnen zetten om hun handelingsperspectief over het eigen leven of leefomgeving te vergroten. Daarbij faciliteert ze verschillende citizen science-projecten, waaronder Hollandse Luchten, en werkt Waag samen met ontwerpers, kunstenaars,beleidsmakers en wetenschappers.

Dit evenement wordt georganiseerd door het Citizen Science Programma van het Nationaal Programma Open Science (NPOS) in samenwerking met de Waag Futurelab.

Heb je vragen of suggesties? Stuur een mailtje naar info@cs-nl.network.