€ 14,30

Culemborg Blues Night 2018

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Event Center Culemborg

1A Beesdseweg

4104 AW Culemborg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Culemborg Blues Night 2018 met optredens van The King's Rhythm Crew Ft. Jon Amor en Matt Taylor en de Leif de Leeuw Band. The King's Rhythm Crew bestaat uit de ritmesectie van niemand minder dan King Of The World.

The KING'S RHYTHM CREW featuring JON AMOR & MATT TAYLOR
De drie heren Ruud Weber, Fokke de Jong en Govert van der Kolm besloten om naast hun thuisbasis King of the World een project op te zetten om in het begin 2018 te kunnen spelen met hun vrienden/helden uit de blues scene. Terug naar de muzikale roots van deze heren die in het verleden veel artiesten uit het binnen en buitenland zoals Snowy White, Monster Mike Welch, Matt Schofield, David Gogo e.v.a als sidemen begeleidden.
"Vette ruige roots muziek met drie leadzangers, 2 top gitaristen, een scheurende hammond, veel backing vocals en vooral veel liefde voor (blues)muziek. Dit belooft een heel bijzonder project te worden!"

Leif de Leeuw Band

Leif de Leeuw, gitarist en oprichter van de Leif de Leeuw band, won vanaf jonge leeftijd al diverse muziekprijzen. Zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en werd hij in 2016 door de lezers van het magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. Voor 2017 is hij twee maal genomineerd voor deze prijs; als ‘Beste Gitarist Benelux’ én ‘Beste Blues(rock)/country/folk gitarist’.

Ook de band, bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Tim Koning (drums), Boris Oud (basgitaar) en Britt Jansen (gitaar en vocals), viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ door de European Blues Awards. De band sleepte dan wel twee blues-prijzen binnen, maar zij laten zich niet beperken door muzikale grenzen. Meerdere stijlen, zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock zijn terug te horen in hun muziek.

In de zomer van 2014 bracht de Leif de Leeuw band hun eerste EP, genaamd ‘EP Deluxe’, uit. Deze mini-CD met 5 songs en een speelduur van zo’n 30 minuten werd geproduceerd door Robin Freeman (Herman Brood, Billy Preston, etc.). De EP werd door zowel het publiek als de pers erg goed ontvangen en deed verlangen naar een volwaardig album.

De band vertrok naar Amerika om deel te nemen aan de International Blues Challenge in Memphis. Deze ervaring zorgde voor een flinke dosis inspiratie waar ze uit konden putten bij het opnemen van hun eerste volwaardige album. Ze werkten wederom met Robin Freeman als producer maar ook gastmuzikanten Tony Spinner en Sonny Hunt spelen mee op de plaat. Het album genaamd ‘Leelah’ werd in januari 2016 gepresenteerd in een vol poppodium Boerderij te Zoetermeer.

Dit album was de aanloop tot veel mooie ontwikkelingen. Zo speelde de band op verschillende mooie festivals zoals Ribs ’n Blues, Sziget (HU), Haarlem Jazz & more en Blues ’n Jazz Rapperswil (CH). Ook opende het deuren naar het buitenland, zo tourde de band door Duitland, Luxemburg, Zwitserland, Tjechië, Hongarije, Slowakije, België en Oostenrijk.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Event Center Culemborg

1A Beesdseweg

4104 AW Culemborg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen