€ 12,50

Cultureel Café Dalfsen Constant Hoogenbosch

Venster Acties en details

€ 12,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Trefkoele+

108 Ruigedoornstraat

7721 BR Dalfsen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Filmlezing door Constant Hoogenbosch over de bekende Amerikaanse filmregisseurs, de gebroeders Joel en Ethan Coen.

Over dit evenement

Constant Hoogenbosch is van huis uit o.a. cultuurhistoricus en beweegt zich al jaren in de wereld van film en media. Sinds 2000 werkt hij vanuit zijn eigen bedrijf Movie Machine samen met filmhuizen, culturele centra en onderwijsinstellingen door het hele land. Filmliefhebbers in Dalfsen kennen hem ook van zijn filmcolleges in Filmtheater Fraterhuis Zwolle.

Hij was al eerder bij Cultureel Café Dalfsen, waar hij destijds het werk van de Scandinavische regisseur Ingmar Bergman besprak.

In samenspraak met Constant Hoogenbosch hebben wij, uit zijn lezingencyclus De Grote Regisseurs, gekozen voor de lezing over de de Amerikaanse regisseurs, de gebroeders Coen.

Ethan en Joel Coen staan al sinds 1984 garant voor eigenzinnige films, vaak misdaadkomedies. Ze schrijven, regisseren en produceren de films samen. Zij hebben 18 films op hun naam staan, waar onder de zeer bekende films Fargo, The Big Lebowsky en No Country for Old Men.In de lezing zal aandacht geschonken worden aan leven en werk van de beide broers. Het accent zal liggen op de film O Brother Where Art Thou ( uitgekomen in 2000), die vrijdag 9 januari 2021 in De Trefkoele zal worden vertoond.

Deze roadmovie – een feest voor oog en oor – is gebaseerd op de door de Griekse dichter Homerus vastgelegde omzwervingen van Odysseus.

De omzwervingen van de ontsnapte gevangenen in de film, vinden plaats in het Mississippi USA anno 1937, de tijd van De Grote Depressie.Inhoudelijk een rijke film waar veel over te vertellen valt.

De wonderschone soundtrack, gebaseerd op de muziek uit het zuiden van de Verenigde staten: bluegrass, country en folksongs, is bekroond met een Grammy Award.

Uit VPRO Cinema:Magnifiek gespeelde en gefotografeerde bewerking van Homerus' heldendicht Odyssee met George Clooney in de hoofdrol als Everett Ulysses. Eind jaren dertig ontsnapt hij met sukkel Delmar (Nelson) en heethoofd Pete (Turturro) uit een chain gang. Volgens een blinde profeet zullen ze een fortuin vinden, 'maar niet het fortuin dat ze zoeken'. Geketend trekken ze het avontuur tegemoet, en ontmoeten een cycloop (zwendelaar John Goodman), sirenen en een duivelse wetsdienaar (Daniel von Bargen).


		Afbeelding van Cultureel Café Dalfsen Constant Hoogenbosch
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Trefkoele+

108 Ruigedoornstraat

7721 BR Dalfsen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Trefkoele+

Organisator van Cultureel Café Dalfsen Constant Hoogenbosch

Trefkoele+ is hét Trefpunt van Dalfsen

Kulturhus Trefkoele+ bestaat uit twee sporthallen en een sportzaal, waar een groot aantal sportclubs gebruik van maakt. Daarnaast omvat het complex diverse ruimtes, waar meer dan 15 welzijns- en culturele organisaties onderdak hebben gevonden.
Ook biedt een aantal ruimtes de mogelijkheid om een congres, seminar, vergadering of ander event te organiseren. Beamer, geluidsinstallatie of digibord nodig? Geen probleem!

 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen