€ 12,50

Cultureel Café Dalfsen - Martien Hovestad

Venster Acties en details

€ 12,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Trefkoele+

108 Ruigedoornstraat

7721 BR Dalfsen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Een lezing door muziekdocent en koordirigent Martien Hovestad | Muziek door de eeuwen heen: Het Requiem

Over dit evenement

Voordat het coronavirus toesloeg, heeft Martien Hovestad de bezoekers van een muziekcursus (georganiseerd door Cultureel Café Dalfsen} drie avonden zeer boeiend vertelt over diverse facetten van de klassieke muziek. Onder andere over de ontwikkeling van de Symfonie, Nederlandse componisten, etc. Tussen het uitleggen en de verhalen door werd er veel naar muziek geluisterd. De laatste avond, die over het Requiem zou gaan, moest helaas afgelast worden.

De cursus werd, zoals zoveel activiteiten destijds abrupt afgebroken. Nu er weer mogelijkheden zijn om bij elkaar te komen heeft Cultureel Café

Dalfsen besloten de lezing over het Requiem alsnog op het programma te zetten, maar nu in de Panoramazaal van de Trefkoeleplus voor een groter publiek, dan in De Westermolen waar de cursusavonden destijds gehouden werden.

Alle behandelde onderwerpen tijdens de cursus stonden geheel op zichzelf, zodat er voor deze avond over het Requiem geen voorkennis nodig is. Het is voor iedereen goed te volgen, interessant en leerzaam voor de liefhebber , maar ook voor de nieuwsgierige beginneling.

Het Requiem is van oorsprong een dodenmis, meestal bedoeld voor een uitvaart en als muziekvorm al bekend vanaf het jaar 600. Echter in de loop der tijden ook veel gecomponeerd voor de concertzaal. Wie kent niet de beroemde Requiems van Mozart, Verdi, Fauré of John Rutter.

Begin november is een mooi moment om je eens wat meer bezig te houden met deze muziek, die zo verbonden is met Allerzielen (2 november). De dag, waarop in de R.K. traditie de doden herdacht worden.

Als je meer wilt weten over klassieke muziek of je er meer in wilt verdiepen, met name in het Requiem, kom dan maandagavond 1 november naar de Trefkoeleplus in Dalfsen luisteren naar de voordracht van muziekdocent en koordirigent Martien Hovestad .Vergeet uw coronapas en legitimatiebewijs niet!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Trefkoele+

108 Ruigedoornstraat

7721 BR Dalfsen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Trefkoele+

Organisator van Cultureel Café Dalfsen - Martien Hovestad

Trefkoele+ is hét Trefpunt van Dalfsen

Kulturhus Trefkoele+ bestaat uit twee sporthallen en een sportzaal, waar een groot aantal sportclubs gebruik van maakt. Daarnaast omvat het complex diverse ruimtes, waar meer dan 15 welzijns- en culturele organisaties onderdak hebben gevonden.
Ook biedt een aantal ruimtes de mogelijkheid om een congres, seminar, vergadering of ander event te organiseren. Beamer, geluidsinstallatie of digibord nodig? Geen probleem!

 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen