Gratis

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

City Archive Almere

1 Stadhuisplein

1315 HR Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Culturele verschillen op de arbeidsmarkt

Over dit evenement

Diversiteit op de werkvloer kan veel voordelen met zich meebrengen. Er is een betere representatie van de maatschappij waardoor je meer mensen kan bereiken van de samenleving. Toch kunnen verschillende culturen op de werkvloer soms moeilijk zijn als je niet bekend bent met elkaars culturen en gebruiken.

We willen tijdens deze bijeenkomst ervaringen met elkaar delen over vooroordelen die we over elkaar kunnen hebben. Het leren kennen van elkaars gebruiken en culturen kunnen deze vooroordelen vaak wegnemen. We kunnen elkaar leren begrijpen en met elkaar leren samen te werken. Communicatie speelt daarbij een belangrijke rol.

Cultuur is communicatie en communicatie is cultuur. Begrip van communicatie kan ons helpen een cultuur te begrijpen.

Het begrijpen van een andere cultuur is een voortdurende ervaring die een leven lang kan duren. Op het werk of bij het zakendoen met iemand van een andere cultuur besteden we echter maar kort tijd aan het leren kennen van de culturele achtergrond van onze collega's of zakenpartners.

Wanneer mensen uit verschillende culturen communiceren, zijn de databankcategorieën niet allemaal dezelfde, is de werkomgeving - het culturele kader - niet precies dezelfde, en zijn de betekenissen die aan signalen worden toegekend niet allemaal dezelfde. De kans op miscommunicatie is enorm wanneer de non-verbale databanken verschillend zijn.

Om goed te kunnen communiceren met een andere cultuur, moet je de betekenis van die cultuur begrijpen. Goede communicatie betekent goede relaties, en "... goede relaties betekenen meer productiviteit en winst". Slechte communicatie leidt tot conflicten, inefficiëntie en verlies".

In deze sessie zullen we enkele van de belangrijkste taalkwesties in de interculturele bedrijfscommunicatie op de werkplek onderzoeken. Om succesvol te zijn, moet u de relatie tussen taal en culturele prioriteiten begrijpen. Taal weerspiegelt waarden; cultuur en taal beïnvloeden elkaar.

We zullen onze veronderstellingen over de taal die we gebruiken in vraag stellen, en voorzichtig zijn met de zinnen en metaforen die we kiezen.

We zullen leren het "Perceptiemodel van Communicatie" te gebruiken met een culturele benadering.

Cultuur is niet iets waarmee we worden geboren, maar wordt eerder aangeleerd. Veel van wat men leert over de eigen cultuur wordt opgeslagen in mentale beelden die alleen worden opgeroepen wanneer ze worden uitgedaagd door iets anders. We moeten allemaal onze cultuur aangeleerd krijgen.

Voor informatie en inschrijving: Lyla@101studio.nl of met Melissa melisa.gonzalez@bureaugelijkebehandeling.nl

Deze themabijenkomst is onderdeel van het randprogramma bij de tentoonstelling Women of Almere (WoA) die tot maart 2022 in het Stadsarchief te zien is.

Dit project "Levende verhalen WoA" is georganiseerd door Lyla Carrillo Quan in samenwerking met Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere, Almere City Marketing en het Stadsarchief.

Programma

https://stadsarchief.almere.nl/uitgelicht/tentoonstelling/women-of-almere-programma

https://womenofalmere.101studio.nl/nl/

Datum en tijd

Locatie

City Archive Almere

1 Stadhuisplein

1315 HR Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Lyla Carrillo Quan van der Kaaden - Women of Almere 101 Studio

Organisator van Culturele verschillen op de arbeidsmarkt

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen