Cursus CAO voor beginners en nieuwelingen

Cursus CAO voor beginners en nieuwelingen

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Sociaal Werk Nederland

Koningin Wilhelminalaan 3

3527 LA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Eén ding is zeker: de simpele cao moet nog worden uitgevonden. De CAO Sociaal Werk is weliswaar al een heel stuk begrijpelijker dan al haar voorgangers, maar er valt nog genoeg over uit te leggen.

De cursus begint natuurlijk met uitgangspunten van de CAO en het arbeidsrecht, met de nadruk op het gebruik ervan in de praktijk. We bespreken bijvoorbeeld de hoofdzaken rond arbeidsovereenkomsten, verlof, het Individueel Keuzebudget, het Loopbaanbudget, reorganisatie, ontslag of andere onderwerpen indien gewenst.

Het gaat om een interactieve training van een dag, met veel ruimte voor eigen casussen en vragen. Let wel: het is een basistraining die vooral geschikt is voor nieuwkomers in de branche en voor medewerkers die tot nu toe weinig mee te maken hebben gehad met het werken met een CAO. Vanwege de intensieve opzet en de individuele aandacht kunnen er maximaal 16 mensen meedoen.

Let op: Deze caocursus is echt een introductiecursus: speciaal voor de nieuwkomers in de branche of voor degenen die niet of weinig bekend zijn met het werken met de CAO Sociaal Werk. De CAO wordt hierbij in grote lijnen behandeld. Wellicht ten overvloede, het betreft geen verdiepingscursus. Heeft u al eens een caocursus bij ons gevolgd of werkt u al geruime tijd met deze CAO, dan is deze cursus niet geschikt. Na aanmelding kunnen we contact met u opnemen om door te spreken of deze cursus inderdaad voor u geschikt is.

Praktisch

Programma
Tijdens deze cursus van een dag kunnen in principe de volgende onderwerpen aan de orde komen:

· uitgangspunten van de CAO

· arbeidsovereenkomst en oproepcontracten

· Wet Arbeidsmarkt in balans

· salariëring

· verlof in het kader van de CAO, Wet arbeid en zorg en het Burgerlijk Wetboek

· Individueel Keuzebudget en Loopbaanbudget

· ontslag en financiële verplichtingen bij ontslag


Er kunnen per cursusdag maximaal 16 personen deelnemen. Sociaal Werk Nederland behoudt zich het recht voor om de cursus te verplaatsen of samen te voegen met eenzelfde cursus op een andere dag. Bij te weinig aanmeldingen wordt de cursus geannuleerd. Inloop 9.00 uur, start 9.30 uur, eindtijd: 16.30 uur.

Indien u de cursus zelf annuleert binnen 7 dagen voor aanvang van de cursus, zijn wij genoodzaakt het volledige cursusgeld door te berekenen. Bij verhindering mag u natuurlijk wel een vervanger in uw plaats laten komen.

Datum en tijd

Locatie

Sociaal Werk Nederland

Koningin Wilhelminalaan 3

3527 LA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen