€ 99

Cursus: Enneagram in de praktijk | 3 + 1 avonden

Venster Acties en details

€ 99

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

PUUR Almere

Randstad 22-161

1316 BM Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
In 3 + 1 avonden ontdek je hoe je het Enneagram in de praktijk kan toepassen en welke type jijzelf bent. Leerzaam, leuk en inzicht gevend.

Over dit evenement

Enneagram cursus

Deze cursus bestaat uit 3 +1 avonden. De eerste drie avonden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je reserveert dan ook voor drie avonden. Jouw investering hiervoor is € 99,--. Je hoeft geen kennis te hebben van het Enneagram om deel te nemen.

Op de vierde avond gaan we aan de gang met het procesmodel. De avond is los te volgen en te reserveren. Kennis van het Enneagram is aan te raden. De investering is €25,--

De data zijn:

 1. 4 februari
 2. 25 februari
 3. 4 maart
 4. 25 maart (procesmodel, apart te reserveren)

We starten om 19.30 tot circa 22.00.

Karaktertypologie

Tijdens de eerste drie avonden behandelen we de karaktertypologie, ofwel het psychologische model van het Enneagram. Iedere avond komen er drie types aan bod, waarbij je onder meer het volgende gaat leren:

 • De valkuilen en talenten van ieder type
 • Hoe je de types kan leren herkennen
 • Hoe om te gaan met de types (communicatiestijl)
 • Muziek om de types duidelijker neer te zetten.
 • Praktijkvoorbeelden.
 • Welk type bij jou dominant is

Deze drie avonden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Jouw investering voor drie avonden is € 99,--. Wil je graag deelnemen en komt het financieel niet uit, neem dan contact met ons op, samen komen we er wel uit.

Procesmodel

Tijdens de vierde avond (25 maart) gaan we aan de gang met het procesmodel.

Alles is een proces. Een proces bestaat uit negen stappen en kent derhalve een vast patroon. Als je dat patroon leert kennen kun je zien waar jij in jouw proces staat en welke stappen je kunt nemen. Ook kun je zien waar een ander staat in diens proces. Zodoende kun je de processen gelijktrekken om samen tot een optimaal proces te komen. Zo is er binnen een bedrijf sprake van een bedrijfsproces, teamproces en individuele processen. Uiteindelijk gaat het erom dat het doel helder en duidelijk is.

De avond is los te volgen en te reserveren. De investering is €25,--

Het Enneagram

 • Wie ben ik?
 • Waarom doe ik hoe ik doe?
 • Waarom doet de anders zoals die doet!
 • Hoe sta ik in relaties?
 • Wat is mijn communicatiestijl?
 • Welke carrière past het beste bij mij?

Vragen die je bezighouden en het het Enneagram geeft je hier inzicht in.

Het Enneagram is een psychologisch model, bestaande uit negen karaktertypen. Maar het is veel meer dan dat. De negen planeten staan in het Enneagram, net als de negen aartsengelen. Ook is er De Weg naar Vrijheid, de weg die een kind afloopt van geboorte naar volwassenheid en het procesmodel die processen inzichtelijk maakt. Er zijn nog veel meer modellen en die vertellen je wie je bent, welke weg je gaat, wat je doel is en hoe jij naar de wereld kijkt.

De grote kracht van het Enneagram is de directe toepasbaarheid. Ieder mens heeft sterke en minder sterke kanten. Iedereen vertoont onder verschillende omstandigheden ook ander gedrag. Het Enneagram laat de motivatie van dat gedrag zien.

Het Enneagram helpt je om door meerdere brillen naar de werkelijkheid te kijken in plaats van die ene bril die je gewend bent te gebruiken. Daardoor word je flexibel(er) en krijg je inzicht in de onbewuste motivatie van jezelf en anderen. We kunnen zo relaties verbeteren en teams beter laten functioneren.

Praktische zaken

De cursus wordt gegeven door Wim Bakker, eigenaar van SCA. Wim Bakker is opgeleid in het Enneagram door wijlen Willem-Jan van de Wetering, die autoriteit in Nederland was in het Enneagram. Hij schreef tientallen boeken over of gebaseerd op het Enneagram.

Wim heeft al enkele introductieavonden gegeven over het Enneagram die door de deelnemers als leuk en leerzaam werden ervaren. Lees de recensies! Het filmpje geeft een korte impressie.

Je hebt geen voorkennis nodig aan de cursus deel te nemen. Voor aanvang van de cursus ontvang je een link naar een Enneagramtest die alvast een indicatie kan geven van welk type bij jou dominant is. Ook bieden we een boek aan met korting, dat als 'de Enneagram bijbel' kan worden gezien. Verder zal je tijdens de cursus opdrachten meekrijgen die jou zullen ondersteunen om het Enneagram te leren toepassen in de dagelijkse praktijk.

De maximale groepsgrootte is 10 personen. Zodoende is er voldoende ruimte voor jouw persoonlijke proces en beantwoording van (individuele) vragen.

LET OP! Dit is niet zomaar een cursus. Hierna zal jouw kijk op de wereld nooit meer hetzelfde zijn.

Recensies van deelnemers (op intro):

"Ik heb zo ontzettend veel geleerd en andere inzichten gekregen. Ik had geen idee dat het Enneagram zo een diepgang had. Ik wil meer leren hierover" Manon B.

"Voor mij echt een eye-opener. Ik ben anders naar mensen gaan kijken en snap nu beter waarom ze doen zoals ze doen. En ik snap mezelf ook beter." Rob

"Feest van herkenning. En Wim weet het zo leuk en helder te brengen". Ina W.

"De informatie die gegeven wordt wekt genoeg interesse om je verder in de inhoud te willen verdiepen." Sharmiley D.

"Het was een interessante avond. In het begin lijkt het vreselijk ingewikkeld, maar Wim legt het helder en duidelijk uit en ga je ook het verband zien. Nadeel is wel dat het na afloop ‘naar meer smaakt’ en je meer wilt weten erover. Maar….de basis is gelegd." Rob S.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

PUUR Almere

Randstad 22-161

1316 BM Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen