€ 45,04

Cursus Google Formulieren - Geavanceerd

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Yildigo / HandiHow

Essebaan 17c

Kamer 212

Capelle aan den IJssel, 2908 LJ

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

HandiHow.com biedt op woensdag 11 oktober 2017 een geavanceerde cursus Google Formulieren aan van 19.00 tot 22.00 uur. Hierin maken we je bekend met de meer geavanceerde opties die Google Formulieren te bieden heeft. SWe weten al dat je met Google Formulieren allerlei vragenlijsten en enquetes kan maken, maar HandiOwls gebruiken Google formulieren echter op nog veel meer manieren.

Door de achterliggende spreadsheet te manipuleren met formules, en door het gebruik van verschillende “Add-ons” bij zowel Google Formulieren als Sheets, kun je er een online web applicatie van maken. Zodoende kun je een volledige workflow automatiseren voor je vereniging, stichting of bedrijf, waarbij meerdere mensen met verschillende functies (zowel intern als extern) formulieren invullen die daarna weer samenkomen in documenten en automatisch verstuurde emails. HandiHow gebruikt Google formulieren ook om gegevens te verzamelen die vervolgens weer in een mobiele app terecht komen (Appsheet apps zijn immers gebaseerd op Google sheets!). Zodoende is het heel leuk en handig om zowel de cursus Google formulieren als de cursus mobiele apps met Appsheet te doen.

Als je alle plug-ins en opties goed begrijpt, dan is het zelfs mogelijk om met Google Formulieren een redelijk geavanceerde online database te maken voor jouw bedrijf of vereniging.

Tijdens deze cursus leer je:

  1. berekeningen maken op de gekoppelde Google sheet. Gebruik van formules als “Som”, “Som.Als”, “Vert.Zoeken” om berekeningen te doen op je spreadsheet en aanvullende gegevens uit andere tabellen (spreadsheets) te halen

  2. gebruik van verschillende plug-ins op je Google sheet zoals Form-Mule (voor het automatisch verzenden van e-mails) en Copy-Down (voor het automatisch kopiëren van formules op je spreadsheet)

  3. automatisch invullen en versturen van Google Docs met gegevens van het formulier met behulp van de Add-on Form Publisher

  4. het maken van een “work flow”, bijvoorbeeld handig als iemand binnen jouw organisatie het formulier en een ander de gegevens goedkeurt in het systeem

Vereiste voorkennis

Om mee te kunnen doen moet je wel:

  1. handig zijn met computers

  2. een Google Account hebben

  3. een laptop meenemen, heb je die niet neem dan even contact op dan kan er tijdens de lessen een laptop of Chromebook geleend worden.

  4. de cursus Google Formulieren – Oriëntatie van HandiHow hebben gevolgd of zelf al veel formulieren gemaakt hebben met Google Formulieren.

  5. Enige kenniss van het gebruiken van formules in spreadsheets is handig.

Meer informatie vind je op onze website www.HandiHow.com en ook kun je ons natuurlijk even bellen voor meer informatie: 010-3105646.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Yildigo / HandiHow

Essebaan 17c

Kamer 212

Capelle aan den IJssel, 2908 LJ

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen