Verkoop beëindigd

cursus 'het Verhaal van Apeldoorn' 2018

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Apeldoorn

Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Verhaal van Apeldoorn in 6 masterclasses

Vanaf 13 september start het Verhaal van Apeldoorn: een serie masterclasses over het heden, verleden en de toekomst van Apeldoorn. Een van de sprekers is hoogleraar Dolly Verhoeven. Zij zal aan de hand van hoogte- en dieptepunten ingaan op de veranderende identiteit van Apeldoorn in de loop van de geschiedenis. Daarnaast komen ook thema’s als Bekende Apeldoorners, Werk en Ondernemen en Architectuur aan bod.

Boeiend verhaal

Het verhaal van Apeldoorn is een boeiend verhaal en volgens Apeldoorn Marketing de moeite van het ontdekken waard. Veluwe, Schrijftafel van Nederland en Koningshuis. Apenheul, Apeldoornse Huisjes en BA-ers (bekende Apeldoorners), gewone en ongewone burgers, hoogte- en dieptepunten in de lokale politiek en architectuur. Het zijn zo maar enkele onderwerpen die in de cursus ‘het Verhaal van Apeldoorn’ langskomen en behandeld worden. De aanmeldingen stromen inmiddels al binnen via www.gewooninapeldoorn.nl/verhaal.

Zevenmijlslaarzen

De cursus begint met Apeldoorn Van Nul tot Nu: in zevenmijlslaarzen door de geschiedenis. Historicus Dolly Verhoeven verzorgt een algemene inleiding in de historie van Apeldoorn. De tweede avond staat in het teken van Vrijetijd. Naast anderen vertelt CODA directeur Carin Reinders dan over de ontwikkeling van de culturele infrastructuur van Apeldoorn. En jachtgebied, herberg en papierindustrie worden Belastingdienst, Centraal Beheer en Cleantech in de presentatie van Rabobank en visionair Jacob Brobbel over economie en samenleving. Stadsontwikkelaar Karsten Orth bespreekt de eigenzinnige kindvriendelijke stedebouwkundige aanpak van Apeldoorn. Ben Mouw vertelt zijn verhaal over de rol van de gemeenteraad in de ontwikkeling van Apeldoorn. En bij de themasessie ‘De skyline van Apeldoorn’ praten Ed van Gent en Hans Menke over architectuur en openbare ruimte door de jaren heen.

Citymarketing

Met de cursus het Verhaal van Apeldoorn, stadsgeschiedenis van Apeldoorn beoogt Apeldoorn Marketing draagvlak te creëren voor de gemaakte keuzes in de citymarketingstrategie van Apeldoorn en voor de zorgvuldige omgang met het cultureel erfgoed van de stad: trots op Apeldoorn en haar historie!

Erfgoedplatform Apeldoorn

De cursus wordt georganiseerd door Apeldoorn Marketing. Samenwerkingspartners zijn onder meer CODA, Erfgoedplatform Apeldoorn, Gemeente Apeldoorn en Historische Vereniging Oud Apeldoorn.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Apeldoorn

Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen