€ 799

Cursus 'Persoonlijke Documentaire' (Bram van Splunteren)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

LET OP!
Voor deze Cursus is het een vereisde dat de deelnemer al een film idee of filmplan heeft. De masterclasses worden gegeven op vier zaterdagen in februari 2019. Het totaal traject bedraagt 20 uur.

WEEK 5
Zaterdag 2 februari 2019: 10:30 tot 16:00 uur

WEEK 6
Zaterdag 9 februari 2019: 10:30 tot 16:00 uur

WEEK 7
Zaterdag 16 februari 2019: 10:30 tot 16:00 uur

WEEK 8
Zaterdag 23 februari 2019: 10:30 tot 16:00 uur


MASTERCLASS PERSOONLIJKE DOCUMENTAIRE

Vaak draait de persoonlijke documentaire om een familiekwestie, een zoektocht naar de eigen identiteit of een standpunt over een sociaal-maatschappelijk onderwerp. Het persoonlijke wordt publiek, en krijgt – indien goed uitgevoerd - universele zeggingskracht.

De geroemde en zeer ervaren documentairemaker Bram van Splunteren zal je in een intensieve periode begeleiden in het ontwikkelen van jouw persoonlijke documentaire. Hoe maak je een spannende, onderhoudende film van jouw verhaal, een film waar iedereen geboeid naar zal kijken? De focus ligt daarbij op het praktisch uitwerken van je plan en er wordt regelmatig gekeken naar hoe andere documentaire makers met vergelijkbare uitdagingen als de jouwe zijn omgegaan.

Iedere maker is anders, en ieder filmplan heeft andere problemen en vereist een andere benadering. Omdat je in deze workshop met een kleine groep deelnemers werkt, is er ruimte voor veel individuele aandacht voor jouw project. De behandelde stof is merendeels voor elke deelnemer/student van toepassing, maar huiswerkopdrachten, feedback en benaderingswijze hoeven dat niet te zijn. In deze intensieve periode krijg jij de persoonlijke aandacht om jouw filmplan naar een volgend level te brengen en kun je met een concreet plan verder naar de realisatie van jouw persoonlijke documentaire.

DOELSTELLING

Doel van deze speed course is het concretiseren van het filmplan, jouw positie als maker en volgende stappen inzichtelijk maken en concrete feedback ontvangen op het gemaakte werk. We werken toe naar een scene uit je documentaire die een startpunt kan zijn van of een verdieping op jouw documentaire. Je krijgt tools voor het maken van een goed interview, het maken van een research plan en/of professionele feedback op jouw persoonlijke zoektocht (afhankelijk van het startpunt en voortgang van de deelnemer).


VOOR WIE

Deze workshop is voor zowel ervaren als beginnende filmmakers. Belangrijk is dat je tenminste een concreet idee hebt, zodat je gebruik kan maken van de feedback en suggesties van de docent. Ervaring is in deze ondergeschikt aan motivatie, toewijding en ambitie. Je werkt in een kleine en selecte groep van 8 studenten.


Bram van Splunteren

Bram heeft diverse spraakmakende documentaires op zijn naam staan, en vele markante persoonlijkheden geinterviewd. Voor de VPRO maakte hij, naast documentaires over de eerder genoemde muzikanten, programma’s over o.a. jongerencultuur, film, Amerika, zichzelf (!), de liefde. Voor het Belgische Canvas regisseerde hij enkele jaren geleden de filosofie-serie ‘Het Voordeel van de Twijfel’. Ook maakte hij voor de VPRO een aantal drama-producties.


Vervolg

Bij Amsterdam Film School kun je ook de volledige opleiding Regie Documentaire volgen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen