€ 179

Cursus Schrijfvis: Zakelijk schrijven met aantrekkingskracht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bink36

36 Binckhorstlaan

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Je staart naar een leeg scherm. Daar waar je nu die knipperende cursor ziet, moet straks de tekst verschijnen van die belangrijke e-mail, of dat artikel waarmee je iets gedaan wilt krijgen van vakgenoten, of indruk wilt maken op klanten. Maar hoe ga je dat aanpakken?

Je dwingt jezelf gewoon te beginnen. Iedereen kan toch schrijven? Maar als je de eerste alinea’s terugleest, begin je weer te twijfelen. Lopen die zinnen wel lekker? Ben je niet te langdradig, gebruik je geen overbodige woorden? En is dit interessant genoeg om de aandacht van mensen vast te houden? Als je jezelf hierin herkent, bedenk dan dat het ook anders kan.

Stel je voor dat je vol zelfvertrouwen begint met schrijven, omdat je weet dat je een tekst kunt schrijven waar je lezers als vanzelf doorheen ‘vliegen’. Je weet hoe je je jouw kennis omzet in heldere alinea’s waarmee je hun aandacht vasthoudt, hoe je rake zinnen componeert die je verhaal tot leven brengen, en hoe je met juiste anekdote op de juiste plek de sympathie van je lezers wint. Je hebt de structuur van je teksten al bij voorbaat in je hoofd, en kun je ook nog eens een stuk sneller schrijven.

Dit is geen onbereikbaar droombeeld, ook niet als je op dit moment vaak worstelt met schrijven.

Niemand wordt geboren als goede schrijver, maar iedereen kan leren om aantrekkelijke teksten te componeren wanneer de juiste kennis, voorbeelden en oefeningen worden aangereikt. In deze schrijfcursus leer je in een halve dag de beginselen van aantrekkelijk schrijven, en daarvan zul je de rest van je carrière profiteren. De cursus wordt gegeven in het verzamelgebouw Bink36, vlakbij Den Haag Centraal, met een prachtig uitzicht over de skyline van Den Haag.

Aantrekkelijk schrijven voor impact op je werk – wat leer je?

Je raakt vertrouwd met schrijftechnieken van toonaangevende copywriters van topbedrijven, journalisten en auteurs van invloedrijke boeken. Je leert hoe je deze kunt toepassen in het dagelijks leven bij het schrijven van e-mails, artikelen, blogs, rapporten. Dit kan je op allerlei manieren vooruit helpen in je carriere. Uiteindelijk zul je met steeds meer zelfvertrouwen achter je computer zitten als je iemand per e-mail wilt overtuigen, of als je artikelen of blogs schrijft waarmee je naam wilt maken in je vakgebied en klanten wilt aantrekken.

Natuurlijk is aantrekkelijk schrijven een kwestie van veel oefenen – daarom is de workshop zeer interactief. Nog tijdens de bijeenkomst ga je aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen. Je krijgt onmiddellijk feedback.

Na het volgen van de cursus heb je een goed begrip van wat er bij het schrijven van een goede tekst komt kijken. Je weet precies waar je nog verder aan moet schaven. Hoe meer je oefent met de geleerde schrijftechnieken, hoe enthousiaster mensen zullen gaan reageren op je teksten, je zult je visie en kennis beter kunnen overbrengen. Maar misschien wel het belangrijkste: je zult meer plezier krijgen in het schrijven. Weinig geeft zo veel voldoening als het schrijven van een tekst waarvan lezers enthousiast worden.

Aan bod komt:

  • De structuur van aantrekkelijke e-mails en teksten
  • De kracht van anekdotes en beeldend schrijven
  • De beste opbouw van alinea’s
  • Hoe je jargon omzet in verleidelijke taal

Waarom bij mij een cursus volgen?


  • Als freelance journalist weet ik uit ervaring hoe je aantrekkelijke teksten schrijft die mensen raken. Ik schreef in de afgelopen 15 jaar honderden artikelen voor onder meer De Volkskrant, NRC, Psychologie Magazine en Quest.
  • Ik verdiep me al jarenlang in schrijftechnieken en de werkwijze van goede schrijvers. Het resultaat daarvan is mijn blog Schrijfvis, waar maandelijks 30.000 mensen schrijftips lezen.
  • Zelf ben ik ook auteur. In 2013 verscheen er een thriller van mijn hand, Savelsbos, uitgegeven door uitgeverij De Bezige Bij/Cargo en genomineerd voor de Schaduwprijs (voor beste spannende debuut).
  • Met cursussen geven heb ik veel ervaring – eerder gaf ik de cursus Bloggen voor meer klanten die inmiddels door 200 mensen is gevolgd en goede recensies krijgt.
  • Mijn schrijfcarrière heb ik voor een belangrijk te danken aan het componeren van overtuigende e-mails. Ik doe al jaren acquisitie via mail.

De prijs van de cursus is 179 euro alles inclusief. Na betaling krijg je een gespecificeerde rekening in je mailbox. Je kunt tot een week van tevoren kosteloos annuleren (je geld wordt dan teruggestort).
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bink36

36 Binckhorstlaan

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen