Cursus sokken breien

Venster Acties

Cursus sokken breien

Maak je eigen sokken - duurzaam én een leuke tijdsbesteding

Door Stichting !Triggr - Volksuniversiteit Ter Aar

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 9 mei 2023 19:30 - 21:30 CEST

Locatie

stichting !Triggr Middelweg 5 2461 CB Ter Aar Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Cursus sokken breien

Wat ga je leren

In 3 lessen van 2 uren leer je sokken breien van de boord naar de teen. Je leert de belangrijkste principes om passende sokken te breien in alle maten, voor alle vormen voeten, waarna je zelfstandig naar hartelust kunt gaan experimenteren met leuke variaties en kekke wolletjes.

Waarom is sokken breien zo leuk?

Het is een klein handzaam handwerkje dat in je tas past en altijd van pas komt als je even ergens moet wachten, tijdens een auto- of treinrit of gewoon overal waar je zin hebt om te breien. Breien is zoveel leuker dan op je telefoon swipen! Breien is super ontspannend, een heerlijke mindful bezigheid om de beslommeringen om je heen even los te laten. Je kunt je eigen stijl sok kiezen, je creativiteit erop loslaten en je werk personaliseren en helemaal op maat maken. Je hebt maar 1 bol wol nodig en die is er in allerlei kleurtjes en prijsklassen. Je kunt het simpel houden maar misschien durf je bij sokken wel lekker te experimenteren met felle kleurtjes, of laat je je graag verrassen door zelfstrepende wol of een bol waarmee je moeiteloos een heel patroon tevoorschijn tovert. En snap je eenmaal de basis, dan kun je gaan variëren in technieken zoals fair isle, kant of kabels breien. Voor je het weet wil iedereen jouw unieke handgemaakte sokken dragen.

Hoe ga je het leren?

Je breit in een groepje van maximaal 4 personen. Je leert de tips en tricks zodat je de sokken mooi om elke vorm voet kunt laten passen. Je krijgt een basispatroon voor sokken en een maattabel op papier. We leren je rondbreien op vijf naalden. In les 1 brei je de boord in het rond. Thuis ga je verder met het beenstuk. In les 2 leer je de hiel en weer terug naar de voet, waarna je thuis verder kunt breien aan de voet. In de 3e les leer je een teen breien die aan vrijwel elke voetvorm mooi past.

Verder beloven we je heel veel inspiratie voor je volgende paar sokken. Loop je gaandeweg vast, dan kun je tot in lengte van dagen terecht bij het Triggr haakcafé op de 1e en 3e woensdag van de maand voor gratis nazorg en handwerkpraat bij een bakkie koffie of thee.

Wat moet je al kunnen?

Om deze cursus te kunnen volgen is het nodig dat je kunt breien. Je kunt in ieder geval al opzetten, recht en averecht breien, minderen en afkanten.

Wat krijg je van ons?

De cursusprijs is inclusief materiaal (1 bol gekleurde patroonvormende sokkenwol en een set sokkennaalden) t.w.v. € 15,-. Je kunt op de eerste avond van de cursus je eigen bol kiezen. We hebben meerdere kleuren waaruit je kunt kiezen.

Je krijgt uiteraard koffie / thee.

Zelf meenemen

Een wolnaald met stompe punt, een schaar en een meetlint. De cursus vind plaats op 9, 16 en 23 mei 2023, van 19:30-21:30 uur. Maximaal aantal personen is 4.

Over de organisator

stichting !Triggr - cultureel centrum - Volksuniversiteit Ter Aar

Stichting !Triggr organiseert cursussen, workshops en evenementen vanuit haar pand aan de Middelweg 5 in Ter Aar.

Je kunt de volgende cursussen volgen:

Hatha yoga

Yin yoga

Vinyasa yoga

Stoelyoga

Restorative yoga

Buitenyoga

Tai Chi

Jeugdyoga

Teken- en schilderlessen jeugd

Teken- en schilderlessen volwassenen

Pianoles

Gitaarles

Drumles

Chinese les

Nederlandse les voor mensen uit Polen

Judo

Jiu jitsu

Je kunt je aansluiten bij verschillende groepen:

Groene Hart Wandelgroep

De Wandel-Laars

Groene Hart Fietsgroep

Groene Hart Leesclub

Haakcafé

!Spinnrs

De volgende workshops kun je volgen:

Oma - kleinkind schiilderworkshop

Dikke Dames Schilderworkshop

Evenementen

Fortnite - toernooi - jeugd

FIFA toernooi

!Triggr Kunstweken

Ruimteverhuur

Flexplek

Vergaderruimte

Lesruimte