Cursus Trailrunning in de Bergen
€ 1.095
Cursus Trailrunning in de Bergen

Cursus Trailrunning in de Bergen

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hotel Esprit Montagne

La Panthiaz

74360 La Chapelle-d'Abondance

France

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Trailrunning in bergachtig terrein geeft een extra dimensie aan je sportieve avonturen. Een extra dimensie qua beleving, maar ook qua risico’s. Risico’s waar je als trailrunner uit de lage landen misschien niet zo snel bij stil staat of lastig vindt om mee om te gaan.

Wil jij ook leren hoe je je zekerder en beter in de bergen kan bewegen als trailrunner? Hoe je kan navigeren in het terrein, sneeuwveldjes oversteekt en het weer in kan schatten?

Sneeuwveld

In samenwerking met Bergbanjeren en Draaisma Rescue Training organiseert MudSweatTrails in de zomer van 2017 een zesdaagse cursus "trailrunning in de bergen”. In deze basistraining, onder leiding van een professionele Nederlandse International Mountain Leader en bijgestaan door een gediplomeerd EHBBO-instructeur en ervaren trailrunners, krijg je kennis en vaardigheden aangereikt waardoor je meer zicht krijgt op de risico’s van trailrunning in de bergen en jouw mogelijkheden om die risico’s te beheersen. Daarnaast is er natuurlijk ook veel aandacht voor beleving en genieten in de bergen!

Onderwerpen die aan bod zullen komen:

- Risicomanagement

- Tochtplanning

- Oriëntatie en navigatie

- Flora en fauna

- Geologie

- Weerkunde

- Eerste Hulp bij Bergsportongevallen

- Trailrunningtechnieken (lopen met stokken, afdalen)

De meeste onderwerpen komen aan bod tijdens korte theoriebesprekingen en worden toegepast tijdens trailrunningtochten in het prachtige gebied les Portes du Soleil in Frankrijk.

De deelnemers verblijven in Hotel Esprit Montagne in La Chapelle d'Abondance, een heerlijk hotel dat bij veel mensen al bekend is om zijn gastvrijheid, de Esprit Montagne Invitational trailwedstrijd georganiseerd door eigenaar Alke Staal, en de culinaire verrassingen van chef-kok Raf Meurs.

EM
Cursusdata:

3 – 10 juni 2017

10 – 17 juni 2017Globaal programma:

Zaterdag:

- Aankomst in La Chapelle d’Abondance in de loop van de middag.

- Welkom en toewijzing van de kamers.

- Om 17:00 uur aftrap, waarbij o.a. het programma nader wordt toegelicht.

Zondag:

- Risicomanagement (presentatie)

- Tocht van ca. 4 uur

- Oriëntatie en navigatie/GPS (presentatie en oefening)

- Voorbereiden tocht dag 2

- Weerkunde (presentatie)

Maandag:

- Risicomanagement vervolg (presentatie)

- Tochtplanning (presentie en oefening )

- Tocht van ca. 5 uur

- Voorbereiden oriëntatietochtje dag 3

Dinsdag:

- Oriëntatietochtje (ca. 1 uur)

- Tocht van ca. 3 uur met praktijkles Flora en fauna

- Geologie (presentatie)

- Voorbereiden tocht dag 4

Woensdag:

- Tocht van ca. 6 uur

Donderdag / vrijdag:

- EHBBO

- Testen van materiaal

- Presentaties over voeding, training, meerdaagse tochten (optioneel, afhankelijk van belangstelling)

Zaterdag:

- Vertrek na het ontbijtBegeleiding

De eerste vier dagen van de cursus worden door Bergbanjeren georganiseerd en begeleid door International Mountain Leader Peter Mienes.

Peter

Peter is lid van het opleidingsteam van NLAIML(.org) en verzorgt theorie- en praktijkopleidingen. Hij doet dat niet alleen voor aspirant International Mountain Leaders, maar ook opleidingen en examens voor het Alpiene kader van de NKBV worden sinds ruim 15 jaar door hem begeleid.

De module EHBBO wordt door Draaisma Rescue Training georganiseerd en begeleid door Jan Draaisma.

Jan


Jan is actief in diverse buitensporten en werkt als zelfstandig instructeur voor bedrijfshulpverlening en veiligheid. Zijn eigen bedrijf is met name gericht op eerste hulpverlening onder moeilijke omstandigheden waar een grote mate van zelfredzaamheid wordt verwacht. Hij geeft onder andere eerste hulptrainingen voor de Nederlandse klim- en bergsport vereniging (NKBV) en de survivalbond.

Vanuit MudSweatTrails gaan Kaj Derks en Susan van Duijl mee als begeleiding. Zij volgden in juni 2016 zelf de cursus bij Peter en Jan. Als winnaars van de Esprit Montagne Invitational (85 km met 8500 m d+) en kind aan huis bij Alke Staal kennen ze de paadjes rond Hotel Esprit Montagne inmiddels behoorlijk goed.

Kaj


Vanaf het moment dat Kaj een half jaar oud was werd hij door zijn vader mee de bergen in genomen. Toen hij zelf kon lopen leerde hij voorzichtig te doen, rennen in bergen was uit den boze. Zestien jaar later begon hij met hardlopen om zijn conditie te verbeteren maar later bleek dat alles wat hij geleerd had ook ideaal toe te passen was, hardlopend in de bergen.

Susan


Susan kwam als tiener voor het eerst in de bergen in Oostenrijk tijdens trainingskampen voor het nationale langlaufteam. Lange tijd wandelde ze in de bergen en liep ze hard op asfalt maar in 2011 ontdekte ze dat ze veel meer lol beleeft aan de combinatie hardlopen in de bergen. Inmiddels heeft ze verschillende meerdaagse trailrunningtochten gedaan op Kreta, in Nepal en de Alpen en doet ze ook regelmatig aan (ultra)trailwedstrijden mee.Deelnamevoorwaarden

Ervaring met trailrunning in geaccidenteerd terrein, goede motivatie en uitstekende conditie. Meerdere dagen achter elkaar tochten van 4 uur of meer kunnen maken. Een deel van de tochten tijdens deze cursus zal trailrunnend worden afgelegd.

Het minimum aantal deelnemers is 14 per week. Peildatum is 15 februari 2017.

SneeuwKosten

Totale kosten per deelnemer zijn 1095 euro per persoon (inclusief BTW).

Bij de reissom is inbegrepen:

- 7 nachten verblijf in een tweepersoonskamer in Hotel Esprit Montagne op basis van halfpension met de mogelijkheid om zelf een lunchpakket te maken.

- Begeleiding door professionele Nederlandse International Mountain Leader, een gediplomeerd EHBBO-instructeur en ervaren trailrunners.

Niet inbegrepen:

- Vervoer naar La Chapelle d’Abondance

- Uitrusting

- Onvoorziene kosten

- Uitgaven van persoonlijke aard (o.a. drankjes in het hotel)Cursusvoorwaarden

Boeking

Een boeking wordt definitief nadat MudSweatTrails (hierna “MST”) ontvangst van de deelnemersinformatie en de reissom zoals vastgesteld in de cursusomschrijving per e-mail heeft bevestigd.

Reissom

De gepubliceerde reissommen gelden per persoon en omvatten alleen de diensten en voorzieningen zoals in de cursusomschrijving weergegeven.

Verantwoordelijkheid en wijzigingen door MST

MST spant zich tot het uiterste in om de cursus te laten verlopen volgens de vooraf door haar gegeven omschrijving. Een goede uitvoering is mede afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse, de groepssamenstelling en het verloop van de cursus. Lokale omstandigheden kunnen met zich meebrengen dat voor of tijdens de cursus aanpassingen in het programma moeten worden aangebracht. De leiding heeft het recht ter plaatse programmawijzigingen door te voeren, indien weersomstandigheden, lawinegevaar of andere relevante aspecten daartoe aanleiding geven.

Opzegging door MST

MST heeft het recht de cursusovereenkomst op te zeggen zonder aansprakelijk te kunnen worden gehouden voor enige schade:

a. wanneer het aantal aanmeldingen kleiner is dan het gepubliceerde minimum aantal per de daarvoor aangegeven peildatum. In dat geval ontvang je de aan MST betaalde bedragen retour. Reeds gemaakte kosten zoals vliegreis, treinreis, aanschaf materiaal etc. worden niet vergoed.

b. ingeval van onjuiste opgave door de deelnemer aan MST over (trailrunning) ervaring, conditie of andere van belang zijnde vaardigheden dan wel het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie zal MST de deelname ook tussentijds kunnen beëindigen zonder enig recht op restitutie.

Verplichtingen deelnemer

Deelname is mogelijk als je over de ervaring en het conditieniveau beschikt zoals aangegeven bij de cursusbeschrijving en de overige daarin aangegeven deelnamevoorwaarden, en geen aandoeningen hebt of medicijnen gebruikt die je parten kunnen spelen bij de cursus. De deelnemer is verplicht relevante informatie over zijn of haar ervaring, conditieniveau, aandoeningen en medicijngebruik te vermelden bij inschrijving.

De deelnemer is verplicht een verzekering af te sluiten voor risico’s die niet worden gedekt door de gangbare reis-, ongevallen- en bagageverzekeringen, zoals bijvoorbeeld de NKBV reisverzekering.

De deelnemer is verplicht alle aanwijzingen ter bevordering van een goede uitvoering van de reis van MST c.q. cursusleiding op te volgen. De deelnemer is aansprakelijk voor schade, veroorzaakt door niet nakomen van deze verplichting.

De cursusleiding heeft het recht om deelnemers van (verdere) deelname uit te sluiten als naar hun oordeel zich lichamelijke of geestelijke problemen openbaren, die de cursus bemoeilijken. De deelnemer kan ook uitgesloten worden in het geval van wangedrag, het niet opvolgen van aanwijzingen van de cursusleider, het niet bij zich hebben van de juiste uitrusting, het op eigen initiatief en zonder toestemming van de cursusleiding, ondernemen van activiteiten in alpien terrein. Alle daaruit voortvloeiende gevolgen en kosten zijn voor rekening van de uitgesloten deelnemer. Aanspraak op restitutie is niet mogelijk.

Annulering door de deelnemer

Annulering van de cursusovereenkomst door de deelnemer dient per e-mail te geschieden naar trailtours@mudsweattrails.nl. Bij annulering is de deelnemer de volgende bedragen verschuldigd:

a. tot 56 dagen voor vertrek: 25% van de reissom

b. van 56 dagen tot 7 dagen voor vertrek: 75% van de reissom

c. binnen 7 dagen voor vertrek: 100% van de reissom;


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hotel Esprit Montagne

La Panthiaz

74360 La Chapelle-d'Abondance

France

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen