€ 75
Cursus (Vroeg)signalering van Autisme in de JGZ: donderdag 23 juni 2022

Cursus (Vroeg)signalering van Autisme in de JGZ: donderdag 23 juni 2022

Venster Acties en details

€ 75

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Wil je extra ervaring opdoen in het herkennen van autisme en het bespreekbaar maken van signalen met ouders? Volg dan deze training.

Over dit evenement

Heb je de E-learning ‘Vroegsignalering Autisme’ gevolgd en wil je meer ervaring opdoen in het herkennen van autisme en het bespreekbaar maken van signalen met ouders? Dan is de cursus (Vroeg)signalering van autisme in de JGZ op donderdag 23 juni iets voor jou.

Doelgroep

Je bent werkzaam in de jeugdhulp of in de (jeugd)gezondheidszorg als bijvoorbeeld arts, verpleegkundige, jeugdconsulent of begeleider. Je hebt te maken met de behandeling of begeleiding van jonge kinderen (0-6 jaar).

Leerdoel

Tijdens deze training ga je dieper in op het signaleren van ontwikkelingsproblematiek bij jonge kinderen (0-6 jaar) en het bespreekbaar maken hiervan. Je leert meer over het theoretisch kader over autisme. Ook maak je kennis met differentiaal diagnostiek en mogelijkheden voor vroege interventies.

Opzet

Je volgt een interactief programma waarbij ruimte is om eigen vragen uit de praktijk voor te leggen. Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze de voorbereiding positief hebben afgerond.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op deze online cursus wordt er zelfstudie van je verwacht door het volgen van de e-learning vroegsignalering Autisme van Karakter Kinder- en Jeugdpsychiatrie (ca. 1 uur voorbereidingstijd). Ook ben je bekend met het Van Wiechenonderzoek en de Richtlijn: Autismespectrumstoornissen (2015). We verwachten een actieve deelname tijdens de sessie. Je inbreng met eigen casuïstiek wordt gewaardeerd.

Trainers

Deze cursus wordt verzorgd door Hetty Joustra (GZ-psycholoog en docent/supervisor PRT).

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd bij RSV, ABFE, V&VN, ABSG, Cluster 1 en SKJ. Je ontvangt een certificaat wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond.

Praktische informatie

De cursus vindt plaats via Zoom op donderdag 23 juni 2022 van 9.30 – 12.00 uur (2,5 uur). Deelnemers ontvangen vooraf een link.

De cursus vindt plaats in een groep van 5 tot maximaal 10 deelnemers per trainer.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 75,– (exclusief BTW).

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen