€ 125

Cursus Yoga & Ayurveda

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Yogaspot

142 Laan der Hesperiden

1076 DX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Verdiep en verrijk je leven met de wijsheid van Ayurveda. Leer hoe je ayurvedische principes kunt integreren in je dagelijkse leven op het gebied van voeding, leefritme en yoga practise.

Yoga & Ayurveda delen dezelfde filosofie ofwel cosmovisie (hoe het universum functioneert) en zijn in die zin zusterwetenschappen. Waar Ayurveda zich met name richt op zelf-heling, is het doel van Yoga zelf-realisatie: de één gaat niet zonder de ander. In deze unieke cursus brengen we Ayurveda & Yoga samen.

Leren om jezelf te begrijpen vanuit een ayurvedisch perspectief geeft je veel zelfkennis en begrip over hoe je eenvoudig meer balans in je dag kunt brengen. Aan de basis van Ayurveda staan de 5 elementen (aarde, water, vuur, lucht en ether) die voor een ieder toegankelijk en begrijpelijk zijn. Aan het einde van de cursus kun je zelf herkennen wat ervoor zorgt dat je soms uit balans bent en hoe je die kan herstellen door je voeding, leefritme en yoga practise hierop aan te passen. Ayurveda is geen dieet en is niet dogmatisch, zij leert je enkel de werking van de natuur (waar wij onderdeel van zijn) en de wet van oorzaak en gevolg (Karma). Zodra je haar begrijpt vormt zij een schat van rijkdom.

Dag 1: Deze dag leer je de basiskennis van Ayurveda.

  • We bespreken de 5 elementen en de wijze waarop deze zich vormen tot de 3 dosha’s (biokrachten) Vata, Pitta en Kapha die in ieder van ons lichaam in meer of mindere mate aanwezig zijn
  • Je leert wat de kwaliteiten van de drie dosha’s en hoe je ze herkent in je lichaam en geest
  • Je maakt een dosha-test die je inzicht geeft in jouw unieke constitutie
  • We sluiten de dag af met een yoga practise waarin alle elementen zijn geïntegreerd

Dag 2, 3 en 4: Ieder van deze dagen gaan we dieper in op één van de drie dosha’s. We beginnen bij Vata, dan Pitta en tot slot Kapha. Je leert:

  • wat de kwaliteiten zijn van de dosha en hoe deze fysiek en mentaal tot uiting komen in ons denken en doen
  • wat de kwaliteiten en valkuilen zijn van een persoon die meer van deze dosha in zijn constitutie heeft
  • hoe je deze biokracht in het lichaam kan balanceren m.b.v. voeding, leefritme en yoga practise
  • Na een korte pauze sluiten we de les af met een yoga practise speciaal gericht op dosha die deze dag centraal staat. Zo ervaar je hoe je de dosha door middel van een yoga practise in balans kunt brengen.

Amber Jägers Via Hatha en Iyengar yoga komt Amber in aanraking met het verdiepende aspect van yoga. Als energiek en bewegelijk persoon helpt yoga haar ‘kracht in stilte’ te vinden. Zij volgde haar Hatha yoga opleiding in Costa Rica en heeft daar een half jaar dagelijks les gegeven. Midden in de jungle ervaart zij hoe bijzonder het is om in harmonie met de natuur te leven en ontwikkeld er een nog dieper respect voor. De verbinding tussen de mens en de elementen fascineert haar zo erg dat zij besluit Ayurveda te gaan studeren. Via haar lessen en workshops hoopt zij mensen te inspireren meer in contact te komen met hun eigen unieke natuur en zo meer balans in het leven te vinden.

DATUM: zaterdag 4, 11, 18 en 25 februari 2017
TIJD: 14:00 – 16:30 u
PRIJS: € 125,-

Wat deelnemers over de cursus zeggen:
"If you wish to get a basic understanding of ayurveda; what it is, how it can help you through food/eating habits and yoga practice - this is for you! Amber is a very passionate teacher, always ready to explain further and advise you individually!"

"I would recommend it definitely. it was concise, theoretical part explained very well by Amber. well balanced theory, implementation in daily life and relating asanas."

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Yogaspot

142 Laan der Hesperiden

1076 DX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen