Gratis

Cut the crap met Conny

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stichting Mediamatic

6 Dijksgracht

1019 BS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Kom gezellig naar Mediamatic om te helpen met een bijzonder en enorm mode-kunstwerk van verknipte fleecetruien! Samen met designer Conny Groenewegen en het FAMA (Fashion Machine) team maken we een gigantische deken van fleece voor een betere wereld. Doe mee en laat Mediamatic’s hoofdkantoor verdwijnen achter dit reuzenbreiwerk! Je leert over onze speciale handbreitechniek, de recycling van kleding en de invloed van wegwerpmode op jou, je leefomgeving en onze natuur.

Samenwerkend leren

Fashion Machine is een levensgroot kunstwerk van modeontwerper Conny Groenewegen dat tijdens Cut the Crap met Conny door een grote groep deelnemers gemaakt wordt. Op simpele houten breibanken breien we met een eindeloos lange draad gemaakt van meer dan 2000 kilo afgedankte fleece-truien een supergroot breiwerk.

Het ultieme doel is het hele Mediamatic pand in dit breisel te pakken. Als deelnemer leer je over productie van kleding en waarom fleece zo schadelijk is voor het milieu. En we maken iets nieuws met een overbodig kledingstuk: een mooi monument midden in het centrum van Amsterdam. Alleen met jullie/jouw hulp kunnen we dit positieve en opvallende kunstwerk maken!

Voor wie?

Knip- en breiliefhebbers en collegiale koks opgelet: Cut the Crap met Conny is de perfecte aanleiding om samen te werken met mode vakmensen, handwerk specialisten en enthousiaste deelnemers in een gezellige gemeenschap. Je komt bovendien in aanraking met onderwerpen zoals handbreitechnieken, kleding productie, duurzaamheid en recycling. Ook zijn er allerlei unieke en feestelijke Fashion Machine evenementen en krijg je een speciaal ontworpen FAMA (Fashion Machine) T-shirt!

Speciale FAMA evenementen

Uitmarkt evenement: 25-27 augustus 2017
Tijdens de Uitmarkt (dit jaar in en rondom het Oosterdok) zal er ook een speciale FAMA activiteit plaatsvinden. Meer informatie volgt.

Registratie

Meld je aan voor een of meerdere dagen door te mailen naar: fashionmachine@mediamatic.nl

* Als je 1 dag meehelpt, krijg je koffie of thee en een heerlijke veganistische lunch
* Als je 2 dagen meehelpt, krijg je een special edition FAMA T-shirt
* Als je nog meer dagen meehelpt, word je een FAMA vriend (krijg je een armband, 25% korting aan de bar en toegang tot Breimibo's en speciale evenementen)
* Als FAMA vriend heb je ook de kans om model te zijn in onze Fashion Fleece Week modeshow!

Informatie

Cut the Crap met Conny
Donderdag 1 juni - September 2017
Elke werkdag 10:00-18:00
Mediamatic, Dijksgracht 6, 1019 BS Amsterdam
www.mediamatic.net/fashionmachine
Fashion Machine is een project van Conny Groenewegen in samenwerking met Stichting Mediamatic en Esther Meijer.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stichting Mediamatic

6 Dijksgracht

1019 BS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen