€ 29,86 – € 32,47

Dag 2 FJIN 2019 • Angles 8 • Doppler Trio • Nik Bärtsch's Ronin • Montis,...

Evenementdetails

Artiesten

Artiesten

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Lindenberg

Ridderstraat 23

6511 TM Nijmegen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

4e editie Festival Jazz International Nijmegen

Festival Jazz International Nijmegen vindt dit jaar plaats op 24, 25, 26 en 27 oktober 2019. Dit jaar presenteren wij een verscheidenheid aan artiesten uit binnen- en buitenland, die de invloed van stedelijke sferen en de identiteit van de metropolen op de sound van hedendaagse jazz laten horen.

Op vrijdag treedt o.a. Angles 8 op, een band die je ook vooral zelf live moet ervaren. Speels, vol energie en emotie, weet Angles 9 elke keer weer het publiek te raken, getuigen de fantastische recensies die hun albums en concerten wereldwijd kregen.

Het Doppler trio is een Duits/Nederlandse samenwerking met een verfrissende blik op de huidige improvisatie scene. Hoewel hun bezetting die van een traditioneel jazz-combo is, is verder alles anders. Ze spelen atmosferische, narratieve muziek met een modern jazzgeluid door middel van synthesizers, effecten en zang in combinatie met folk-invloeden en Oosterse ritmiek. Hun allereerste album ‘Nebula’ kwam in Maart 2019 uit in samenwerking met Fattoria Records.

Met zijn kwartet Ronin, tekent de Zwitserse pianist en componist Nik Bärtsch voor een zeer eigen en herkenbare sound: ‘ritual groove music’, genoemd naar hun debuutalbum. Dit geluid zweeft ergens tussen jazz, funk en hedendaagse compositie in. In zijn muziek gebruikt hij simpele muzikale motieven, die steeds herhaald worden en op nieuwe manieren gecombineerd,waardoor er een gevoel van ‘trance’ ontstaat en waarmee hij een fijnmazige structuur van ritmes en grooves opbouwt. De strakke uitvoering van Ronin roept vergelijkingen op met minimal techno en elektronische muziek.

Swingende en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de heren Montis, Goudsmit & Directie delen. Hammondbeest Frank Montis begrijpt deze muziek als geen ander. Hij komt op sessies regelmatig de heren Goudsmit & Directie tegen. Een absolute killer combi zo blijkt, dus tijd om vaker het podium te bestijgen. Tussen de festivals door nemen ze het debuut album op, dat eind 2019 zal verschijnen. Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton zich de perfecte gitarist voor deze formatie.

- Vrijdag 25/10 – De Lindenberg

De Early Bird-tickets zijn tot en met 31 augustus te koop. Vanaf 1 september gaat de reguliere verkoop in. Kijk voor meer informatie over de concerten en de exacte tijden op www.fjin.nl


Delen met vrienden

Artiesten

Datum en tijd

Locatie

De Lindenberg

Ridderstraat 23

6511 TM Nijmegen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen