Uitverkocht

Dag van de Architectuur Maastricht - De Sphinxwandeling (groep 1)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Sphinxkwartier en Frontenpark

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Bureau Europa, platform voor architectuur en design, neemt je mee voor een tocht door het Belvédèregebied. Rondleidingen, bezichtigingen, tekst en uitleg, muziek en een wandeling door groen, langs water en onder beton. Stedenbouwkundige Peter de Ronde van de Gemeente Maastricht is je gastheer en vertelt je alle ins and outs, alle plannen en ontwikkelingen voor het spannendste gebied van Maastricht. Wat staat er op stapel?

Embracing.Exchange Maastricht

Een korte introductie door de stedenbouwkundige op de grote ambities die Maastricht met Belvédère heeft, wordt gevolgd door een flitsbezoek aan Embracing.Exchange, de tentoonstelling van Maurer United Architects, te zien van 1 tot 10 juni 2018. Als aanvulling op de tentoonstelling geeft Marc Maurer een korte demonstratie van virtual reality: wat zijn het nut en de potenties van virtual reality in het ontwerp, de vormgeving, de architectuur?

Het Eiffelgebouw

Heb je interesse in hoe mooi je kunt wonen in de oude Sphinxfabriek? Met een bezichtiging van de loftruimtes, het prachtige uitzicht op de binnenstad en het panorama op 30 meter hoogte over Belvédère kom je het te weten. Je zult precies gewezen worden op de nabije toekomst voor het gebied zal brengen, voor je over het dak van het Eiffelgebouw de doorsteek maakt naar de skybar van het Student Hotel voor een jazzy intermezzo.

Student Hotel Maastricht

Het Maastrichtse Student Hotel is het eerste dat in een rijksmonument is ondergebracht. Dat bracht lastige ontwerpvragen met zich mee. Spreek met de ontwerpers van het nieuwe, hippe Student Hotel en geniet van de luchtige sfeer in het studentencafé, de recreatieruimtes en ook de hotelkamers die er te vinden zijn.

Groen, water en beton

Eenmaal in de openlucht, voltrekt de wandeling zich naar het Frontenpark. Onderweg doe je De Krul aan: de oude afrit van de Noorderbrug, een stukje infrastructuur dat doelbewust bewaard wordt, dat in de toekomst geanimeerd zal worden, midden in het groen en over een waterweg. Leer waarom de stad De Krul bewaart en ontdekt wat de potenties van verlaten infrastructuur zijn.

Van vestingwerken en hagedissen

Tenslotte brengen we je naar het Frontenpark, een prachtig stukje groen in het Maastrichtse weefsel, dat door de verlegging van de Noorderbrug in 2017 extra in het zonnetje is komen te liggen. De oude vestingwerken worden er nu grondig gerestaureerd. Maar waar baseer je je dan op? Wat betekent restaureren überhaupt? En hoe zit dat nu met die hagedis?


NB: we verzamelen vanaf 12.30 uur bij de zuidelijke ingang van het Eiffelgebouw (tegenover Infocentrum Belvédère). Lukt dit tijdstip je niet? Er vertrekt ook een wandeling om 15.00 uur. Let wel: vol is vol.

Het programma voor de Dag van de Architectuur van Bureau Europa is tot stand gekomen met het Student Hotel Maastricht en Belvédère Maastricht.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Sphinxkwartier en Frontenpark

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen