€ 8,70
Dag van de Architectuur – (T)huis

Dag van de Architectuur – (T)huis

door BLASt

Venster Acties en details

€ 8,70

Datum en tijd

Locatie

De teruggave

Gasthuisvelden 11

4836 AD Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Dag van de Architectuur - Fietstocht

Over dit evenement

In 2022 is het thema van de Dag van de Architectuur “T-Huis”. De betekenis van de vertrouwde begrippen Huis en Thuis is sinds de pandemie en de toenemende schaarste in huisvestingsmogelijkheden aan een grondige update toe. Wat betekent T-Huis? Hoe kunnen we de invloed op onze woonomgeving vergroten? Hoe kunnen ontwerpers daar aan bijdragen?

De woningmarkt is stuk en bijna niemand kan nog een huis kopen. Betaalbaarheid, gelijke kansen en bouwen aan stabiele woonomgevingen staan onder druk. Meningen over nut en noodzaak van zo snel mogelijk 1 miljoen woningen bijbouwen lopen uiteen. De roep om centrale regie wordt steeds luider, maar ook die van lokale politici die lokaal draagvlak en problematiek soms laten prevaleren boven regionale/landelijke belangen van ‘algemene’ woningzoekenden. Wonen is een complex dossier geworden, want behalve betaalbaar en naar wens, moet een huis ook energieneutraal, natuurinclusief en klimaatadaptief zijn.

En waar/wat moeten we dan bouwen? De afgelopen jaren zijn woon en werk ingrijpend veranderd. Een huis is ook een school, kantoor en sportschool geworden. De publieke ruimte daaromheen is minder makkelijk naar eigen inzicht te herbestemmen, maar zou het niet goed zijn als in de ruimte om ons huis ook meer vormen voor (mede)zeggenschap zouden bestaan? En dan hebben we het nog niet over kwaliteit gehad. Wat is nodig om betaalbaar, tevreden en duurzaam te wonen? Hoe kunnen ontwerpers, opdrachtgevers en beleidsmakers daaraan bijdragen?

Tijdens deze Dag van de Architectuur bevragen we lokaal en regionaal de tendensen, incentives, financiële, economische en politieke factoren die een rol spelen, en presenteren we voorbeelden van hoe ontwerpers, opdrachtgevers, burgers en beleidsmakers bijdragen in het vinden van een uitweg.

Op basis van dit thema organiseert BLASt de jaarlijkse fietsexcursie waarbij we gaan kijken naar bijzondere woonvormen in de stad. Het programma is nog in ontwikkeling. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

De lunch wordt voor zowel het ochtend en middagprogramma verzorgd. Er is ook de mogelijkheid om aan beide programma's deel te nemen.

Deelname: wegens beperkte capaciteit is aanmelden verplicht. De kosten voor deelname zijn € 7,50 inclusief lunch.

(afbeelding, Botanique Breda, Delva landscape Architects)

Afbeelding van Dag van de Architectuur – (T)huis

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen