Dag van de Economie 2019 - Gemeente Zuidplas

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Van der Valk Hotel Rotterdam - Nieuwerkerk

185 Parallelweg Zuid

2914 LE Nieuwerkerk aan den IJssel

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De Dag van de Economie 2019. Het event voor de ondernemers van Gemeente Zuidplas met aantrekkelijke sprekers en workshops!

Over dit evenement

Graag nodigt het College van B&W van Zuidplas u uit voor de “Dag van de economie”

Wij bieden u een gevarieerd programma aan met interessante onderwerpen, top sprekers en uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten.

De middag wordt afgetrapt door onze eigen ‘lokale’ ondernemer Carolien Gadella-van Wersch van Double Purpose. Zij gaat in op hoe u kunt ondernemen met een dubbel doel: een gezond bedrijf runnen én een positief effect hebben op de samenleving?

Vervolgens heeft u keuze uit 2 workshops

Workshop 1 Doe de winstlekkage test en haal meer uit je onderneming! – Thexton Armstrong | Jean Korthals Altes & Koen Berghuis

Jij als ondernemer bent de vakman; dé specialist – daar kunnen we je niks over vertellen. Maar hoe je je bedrijf aanstuurt, daarover wel.

Uit onderzoek van Thexton Armstrong blijkt dat bij negen van de tien mkb-ondernemingen ongemerkt winst wegvloeit. Gemiddeld bedraagt de winstlekkage 8% van de omzet. Met de winstlekkagemethodiek ontdekken we samen of en waar dit bij jouw organisatie ook het geval is. Tijdens deze workshop laten we zien waar winstlekkage ontstaat en hoe ondernemers dit kunnen aanpakken. Je kan daarna een korte test doen op je eigen onderneming. Vervolgens nemen we je mee in praktijkvoorbeelden bij andere ondernemers. Tot slot zullen wij je een paar situaties voorleggen ter inspiratie hoe je meer uit je onderneming kan halen.

Workshop 2 Ben jij klaar voor jouw next level? Neem de regie en verhoog in 3 stappen de waarde van je bedrijf.| Next Level MKB | Drs. Karin Kleingeld MM

Veel ondernemers werken hard in hun bedrijf met een gedreven team, maar laten kansen schieten om optimaal waarde in en met hun bedrijf op te bouwen. Want een goede omzet- en winstgroei is niet hetzelfde als een mooie waardegroei van je bedrijf. Dat vereist om te beginnen werken aan het bedrijf en inzicht in de "kroonjuwelen" die hun bedrijf uniek en aantrekkelijk maken en de risico's die deze waarde reduceren. En soms kun je dan ziende blind zijn.

In deze interactieve workshop krijg je een goede eerste introductie in waardegroei, met praktische en herkenbare voorbeelden. Met behulp van de waardegroeipiramide© krijg je inzicht in de 'echte' strategische waarde van jouw bedrijf en geven we je meteen een handig hulpmiddel om de regie te nemen op de waardegroei van jouw bedrijf. Zo is je bedrijf altijd 'verkoopklaar', ook al heb je helemaal (nog) geen verkoopplannen.  

Adjiedj Bakas sluit af

Ter afsluiting van de avond neemt top spreker Adjiedj Bakas u op inspirerende wijze en met humor mee in de Megatrends MKB, met een focus op Zuidplas en de regio.

Wij kijken uit naar uw komst.

Datum en tijd

Locatie

Van der Valk Hotel Rotterdam - Nieuwerkerk

185 Parallelweg Zuid

2914 LE Nieuwerkerk aan den IJssel

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen