€ 20

Dark Fire, Cello&Duduk 19-2-2022, 20u, Serie Diversity

Venster Acties en details

€ 20

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Pernissimo

34B Burgemeester van Esstraat

3195 AG Pernis

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Joachim Eijlander, cello & Kadir Sonuk 19-2-2022, 20u

Over dit evenement

Dark Fire is de titel van het nieuwe album van cellist Joachim Eijlander. Na drie soloalbums te hebben uitgebracht, zocht hij voor Dark Fire zeer bewust de samenwerking duduk-speler Kadir Sonuk en anderen. “In de bizarre en toch ook wel eenzame maanden die achter ons liggen, was voor mij het verlangen naar ontmoeting en samen musiceren groter en essentiëler dan ooit. Het viel samen met een langgekoesterde wens om Europese muziek te verbinden met muziek uit klein-Azië. Het resultaat van die ontmoetingen en verbindingen is Dark Fire. Het vuur laait op, je hoort het en je voelt het.”

Programma:

Bach: Sarabandes uit Cello Suites

Saygun: uit: Partita op. 31

Sari Gelin

Hiçlige Yolculuk

Tsintsadze: Wiegenlied

Theodorakis: Weeping Eyes

Joachim Eijlander, cello

Joachim Eijlander treedt op als solist en kamermusicus in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Joachim heeft opgetreden met ensembles en musici als het Borodin kwartet, Lisa Larsson, Robert Holl, Randall Scarlata, Inon Barnatan, Karl Leister en Godfried Hoogeveen.

Joachim werkte samen met componisten Henri Dutilleux, György Kurtag, Sofia Gubaidulina, Louis Andriessen en Joey Roukens.

Joachim Is sinds 2019 hoofdvakleraar Cello aan Codarts Rotterdam en vakgroepvertegenwoordiger lage strijkers aan hetzelfde instituut. Daarnaast is hij sinds 2021 professeur de violoncelle aan het Conservatoire royal national supérieur de musique et de pédagogie in Namur.

In 2015 nam Joachim voor het label Navis Classics alle cellosuites van Johann Sebastian Bach op en in 2017 volgde de cd "Sequentia!" met uitzonderlijke caprices van de componisten Joseph dall'Abaco en Alfredo Piatti. En tenslotte kwam in 2020 "Dark Fire" uit bij het label Trptk. Een avontuurlijke muzikale verbindingsreis tussen de occident en de oriënt. Alle cd's kregen uiterst lovende reacties van de internationale pers.

Joachim is terugkerende gast op internationale festivals zoals in Sitka Alaska en El Paso Texas (VS), Prussia Cove (GB), Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern (D).

Als solist trad Joachim op met onder andere het Nationaal Symfonie Orkest van Oekraïne, het Lviv Philharmonisch orkest, het Chernihiv Philharmonisch orkest, de Roemeense Staatsphilharmonie TirguMures, Csikszereda Chamber Orchestra en verschillende festivalorkesten.

Joachim verbindt zijn muziek met dansers, visual artists en met wetenschappers in inspirerende gezamenlijke optredens om zo een breder geinteresseerd publiek te inspireren.

Naast verschillende gastdocentschappen aan de Nederlandse conservatoria heeft Joachim lesgegeven aan de Indiana University, Milwaukee conservatoire, Oklahoma University, Ljubljana conservatoire en op internationale festivals. Joachim is docent kamermuziek aan de afdeling Nederlandse Strijkkwartet Academie van het Conservatorium van Amsterdam.

Joachim richtte in 2000 het Rubens kwartet op en speelde tot 2015 in dit internationaal prijswinnend ensemble. Hij trad met dit kwartet op in het Concertgebouw Amsterdam, Tonhalle Zürich, Philadelphia Chamber Music Society, Berliner Philharmonie, Konzerthaus Berlin, Dôme des Invalides Parijs en Rudolphinum Praag.

Joachim bespeelt een exceptioneel instrument uit 1755, gemaakt door een anonieme Tiroolse vioolbouwer in Rome.

Kadir Sonuk, duduk

“Danser, zanger en fluitist Kadir Sonuk werd geboren in 1974 in Istanbul (Turkije).

Hij maakte zijn debuut als danser in 1987 in Istanbul met traditionele Turkse dans. Aan het conservatorium van Istanbul studeerde hij dans en fluit.

In 1996 sloot hij zich aan bij de Istanbul Dance Company en gaf hij er ook les. In 2001 werd hij uitgenodigd door het Internationaal Dans Theater te Amsterdam en verhuisde hij naar Nederland.

Tot aan 2011 was hij als danser en choreograaf verbonden aan dit Theater. Gelijktijdig aan zijn loopbaan als danser studeerde hij klankregistratie en ontwikkelde hij zich tot klankregisseur

Kadir Sonuk, die dans- en muziekuitvoeringen heeft in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Mexico, Brazilië, Hongarije, Novosibirsk, en België.

Hij heeft samengewerkt met vele artiesten en groep zoals Aart Bergwerff, Jeroen van Veen, Nederlandse Blazers Ansamble en Karel de Rooij.”

-Wij openen onze deuren 30 minuten voor aanvang.

Vergeet niet om zelf een matje/luchtbed oid mee te nemen!

*de gehanteerde prijzen zijn per persoon!

Deze serie van vijf concerten wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Rotterdam Projectsubsidie & Cultuur Concreet

Cultuur Concreet gelooft in de kracht van kunst en cultuur in de gebieden. Daarom investeert de stichting al bijna twintig jaar in het potentieel van de wijken. Met cultuurregisseurs in alle veertien gebieden van Rotterdam helpt Cultuur Concreet bewoners en makers hun plannen daar te realiseren. Daarnaast adviseert de stichting, gevraagd en ongevraagd, instellingen en beleidsmakers over ‘hyperlokale’ cultuur. Zo draagt Cultuur Concreet bij aan een stevige stad.

foto Joachim Eijlander: Maarten van Apeldoorn


		Afbeelding van Dark Fire,  Cello&Duduk  19-2-2022, 20u, Serie Diversity

		Afbeelding van Dark Fire,  Cello&Duduk  19-2-2022, 20u, Serie Diversity

		Afbeelding van Dark Fire,  Cello&Duduk  19-2-2022, 20u, Serie Diversity

		Afbeelding van Dark Fire,  Cello&Duduk  19-2-2022, 20u, Serie Diversity
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Pernissimo

34B Burgemeester van Esstraat

3195 AG Pernis

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Jeroen van Veen

Organisator van Dark Fire, Cello&Duduk 19-2-2022, 20u, Serie Diversity

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen