€ 30 – € 35
Dassen kijken

Dassen kijken

Venster Acties en details

€ 30 – € 35

Evenementdetails

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Dassen kijken

Over dit evenement

Weinig mensen hebben ooit een echte das gezien. Jammer, want de das is een prachtig dier, dat absoluut thuishoort in de Nederlandse natuur. Daarom heeft Landschap Overijssel de Dasmobiel ontwikkeld: een geur- en geluidsdichte hut, nog geen tien meter naast een bewoonde dassenburcht.

De kosten zijn € 35, - per persoon. Als je donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas voor € 30,-- per persoon deelnemen.

Ongeveer 1 week voor je excursie ontvang je een bevestigingsbrief met daarop de laatste informatie, de starttijd is 1,5 uur voor zonsondergang. Het is mogelijk je reservering te annuleren tot 48 uur voor de start van jouw excursie. Daarna zijn wij genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.

Met korting deelnemen?Word donateur! Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Kijk voor meer informatie op onze website. Klik hier

Afbeelding van Dassen kijken

In het najaar 2021 hebben we de dasmobiel verplaatst naar een andere burcht nabij onze ontvangstruimte. Reden daarvoor was het door de letterzetter (klein bruin kevertje) verwoeste bos op de oude locatie. Gevolg was veel lichtinval op de burcht waardoor gras daar ging groeien tot een dermate hoogte dat er van dassen nauwelijks tot niets meer te zien is.

We monitoren de nieuwe locatie nu ruim 7 maanden en het ziet er veelbelovend uit. De dassen zijn elke avond/nacht actief en ondanks een wekenlang extreem hoog grondwaterpeil in februari van dit jaar zijn ze de burcht blijven bewonen. Het lijkt erop dat de dassen het daar naar hun zin hebben met voldoende voedselaanbod in de nabije omgeving.

De dasmobiel is nu geplaatst tussen de bomen in de rand van het bos met goed zicht op het deel van de burcht waar we doorlopend dassenactiviteit waarnemen.

De dassen zijn nu, naast voedsel zoeken, druk met afvoeren oud nestmateriaal en vers nestmateriaal weer naar binnen brengen. Er zijn wat kleine aanwijzingen dat er mogelijk jongen geboren worden/zijn, maar het is nog niet duidelijk of dit werkelijk zo is. We hopen zo rond medio april, begin mei daarover duidelijkheid te hebben.

Vooralsnog kunnen we in ieder geval stellen dat er op de nieuwe locatie bij deze dassenburcht voldoende kans is dat de dassen zich laten zien wanneer we vanuit de dasmobiel observeren.

Afbeelding van Dassen kijken
Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen