Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

LEF future center Rijkswaterstaat

Griffioenlaan 2

3526 LA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Alle digitale diensten zoals Cloud, mobiele apps en hosting diensten staan binnen de muren van een datacenter. Nederland is de trotse, op een na grootste datacenter hub ter wereld en groeit jaarlijks met 15%. Veel buitenlandse bedrijven kiezen daarom Nederland als Europees datadistributiepunt en als vestigingsplaats voor hun hoofdkwartier. Wat betekent deze groei voor uw regio? En hoe bereid u zich als beleidsmaker voor op de groei van deze jonge digitale sector?

Graag nodigen wij u uit voor deze masterclass! Dé kans om kennis op te doen over de laatste ontwikkelingen rond datacenters en om de dialoog aan te gaan met collega’s uit andere regio’s die aan dezelfde vraagstukken werken.

Het belang van de digitale infrastructuur voor onze economie

Een adequate digitale infrastructuur is een belangrijke vestigingsfactor voor bedrijven en een randvoorwaarde voor de internationale concurrentiepositie van Nederland: inmiddels heeft maar liefst 20% van alle buitenlandse investeringen betrekking op de digitale sector. Een essentiële sector dus, waarvan we de groei en ontwikkeling moeten blijven stimuleren.

Wij geloven dat samenwerken de enige manier is om vooruit te komen. Daarom is het optimaliseren van de digitale infrastructuur één van de thema’s van het Uitvoeringsprogramma van de Ruimtelijke Economische Ontwikkelstrategie (REOS). Wat betreft datacenters, de parkeergarages van de digitale infrastructuur, begint dit met het delen van kennis over het hoe en wat van datacenters, het belang van de vestiging van een datacenter in uw regio en de gevergde voorbereiding voor de vestiging van een datacenter in uw gemeente.

De Dutch Data Center Association en Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) nemen ons mee in de wereld van de datacenters. Dit doen zij middels een masterclass waarbij we ook zelf aan de slag gaan met een concrete casus van een overheidsorganisatie die met de vestiging van een datacenter te maken heeft gekregen.

Programma

Spreekt het voorgaande u aan, zijn we hiervoor bij u aan het juiste adres en wilt u onderdeel uitmaken van dit kennisnetwerk noteer dan 30 november in uw agenda en meld u via onderstaande link aan. Globaal ziet het programma van de Expertmeeting er als volgt uit:

12:30 Welkom met koffie

13:00 Kick-off

- Masterclass ‘De wereld van datacenters’

- Interactieve sessie

- Reflectie en slotwoord

16:30 Netwerkborrel

Wij horen graag uw ervaring

Wij zijn erg benieuwd waar u tegen aanloopt in uw datacenter gerelateerde projecten. Heeft u bepaalde vragen of wellicht knelpunten die u zou willen bespreken? In dat geval ontvangen wij graag uw inbreng zodat wij kunnen proberen dit onder te brengen in het programma. U kunt hiervoor contact opnemen met Marinde van Rooij.

Aanmelden

De masterclass is voor beleidsmakers die in relatie tot datacenters beslissingen nemen op het vlak van infrastructuur en energie, ruimtelijke planning, economie en duurzaamheid. Toegang tot de masterclass is gratis en u kunt zich aanmelden door te klikken op de groene ‘registreer’-knop. Er is een maximum aantal deelnemers dus wees er snel bij!

Kom iets eerder voor uw bezoekerspas: voor toegang tot LEF heeft u een (Rijks-)bezoekerspas nodig. Deze kunt u afhalen bij de centrale receptie van Rijkswaterstaat, in de hal waar u het gebouw binnenkomt. Neem een geldig legitimatiebewijs mee en kom iets eerder in verband met eventuele wachttijd bij de receptie. Bij tijdige aanmelding hebben wij uw vooraanmelding al in orde gemaakt.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Marinde van Rooij.

Wij hopen u te zien op 30 november in het LEF! (route)


Met vriendelijke groet,


Datum en tijd

Locatie

LEF future center Rijkswaterstaat

Griffioenlaan 2

3526 LA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen