DATAwoestijnen
Gratis
DATAwoestijnen

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

Designhuis

3 Stadhuisplein

5611 EM Eindhoven

Netherlands

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De gemeente weet de meest uiteenlopende zaken over haar inwoners en haar buurten. Kortom, data genoeg. Maar er zijn verschillende onderwerpen waar digitale gegevens van ontbreken: DATAwoestijnen. Denk bijvoorbeeld aan eenzaamheid of aan hoeveel mensen vrijwilligerswerk zouden willen doen en wat voor werk dan.

We nodigen u graag uit voor een bijeenkomst op donderdag 27 oktober, tijdens de Dutch Design Week. De DATAstudio gaat die middag met ambtenaren, ontwerpers, dataspecialisten en ‘gewone’ burgers op zoek naar hoe we die DATAwoestijnen alsnog zichtbaar kunnen maken. Welke digitale gegevens en andere manieren van informatie verzamelen zijn daarvoor nodig? Hoe krijgen deze verborgen onderwerpen een stem in de publieke opinie en het gemeentelijk beleid?

Albert Jan Kruiter (medeoprichter Instituut voor Publieke Waarden) treedt op als moderator van de ontwerpsessie. Het publiek wordt gevraagd om aan de hand van persoonlijke verhalen meerdere datawoestijnen te benoemen en een voorstel te bedenken over hoe en met wie deze datawoestijnen alsnog inzichtelijk kunnen worden gemaakt. Hoogleraar Tsjalling Swierstra (Universiteit Maastricht) geeft feedback op de concrete voorstellen.  

Deze ontwerpsessie is een activiteit van de DATAstudio. In de DATAstudio werken Het Nieuwe Instituut en de gemeente Eindhoven samen rond de vraag hoe je in plaats van een slimme stad, een slimme samenleving kunt worden. Oftewel: wat hebben burgers en buurten aan data en technologie? De DATAstudio organiseert uiteenlopende activiteiten, vooral in de Eindhovense volkswijken Woenselse Heide en De Tempel, en levert input voor het onderzoeksprogramma De Staat van Eindhoven, over de smart city in relatie tot de participatiemaatschappij.

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

Designhuis

3 Stadhuisplein

5611 EM Eindhoven

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen