Gratis

DBDW Rondetafelgesprek 'ANDER PERSPECTIEF OP (TECHNISCH) TALENT’

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Maak deel uit van een inspirerend online debat vanuit de Den Bosch Data Week DATA LIVE DÕME waarbij onze tafelgasten hun opwachting maken.

Over dit evenement

Nederland zit middenin een technologisch revolutie. Nieuwe Technologieën gaan onze levens de komende jaren drastisch veranderen. Veel banen verdwijnen, maar er komen ook nieuwe banen bij. Mensen moeten zich aanpassen, omscholen en ontwikkelen om in een nieuwe werkelijkheid mee te kunnen. Wat is hiervoor nodig en kunnen we ook eens uit een andere vijver vissen? Met andere woorden: hoe zorgen we voor een ander perspectief op talent.

Tijdens de themadag Talent in de Den Bosch Data Week organiseert Spark Makers Zone in samenwerking met partner InnAut een rondetafelgesprek met als belangrijkste thema: een ander perspectief op (technisch) talent.

Hoe kijken we naar talent en past dit nog bij de huidige tijdsgeest? Kunnen we met de huidige systemen, kaders en instituties de uitdaging op de arbeidsmarkt oplossen? Veel mensen herkennen zich niet meer in de huidige werkwijze van bedrijven en overheden en voelen zich als gevolg hiervan niet gewaardeerd en haken af. Een ander perspectief, waarin iedereen mee kan doen is noodzakelijk. Gelukkig zijn er veel verschillende initiatieven die bijdragen aan dit nieuwe perspectief; een lonkend perspectief in een veilige omgeving, gericht op wie je bent en niet op basis van je cv.  

In de SPARK Makers Zone werken we iedere dag aan deze toekomst samen met partner InnAut: een technisch sociale onderneming die mensen begeleidt naar een baan of opleiding binnen de techniek. De focus ligt op mensen die zichzelf herkennen in autistische kenmerken, geen (aansluitende) baan hebben en die een interesse hebben in techniek. InnAut is ervan overtuigd zijn dat iedereen op zijn eigen manier waarde toevoegt aan de samenleving. 

Maak deel uit op donderdag 29 oktober van een inspirerend online-debat tijdens de Den Bosch Data Week vanuit de Makers Zone van SPARK waarbij onze tafelgasten Hans van Breukelen (Comeback Manager & Inspirator),  Jos van Delft (Start Foundation), Michael van der Veen (programmaleider InnAut) en Jos van Kessel (Voorzitter College van Bestuur/ Koning Willem I College) hun opwachting maken onder de bezielende leiding van gespreksleider Rudy van Beurden

Hans van Breukelen trapt deze sessie af met een dosis mentale innovatie. 

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen