DCRN Kennisdag BOGOTÁ

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

BOGOTÁ

79 Haarlemmerstraatweg

1165 MK Halfweg

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op vrijdag 15 februari reizen we af naar BOGOTÁ, een nieuwe permanente broedplaats in Halfweg. Gelegen langs de Ringvaart, te midden van het Hollandse polderlandschap met laag overvliegende Boeings opende familiebedrijf Meurkens&Meurkens hier in september 2018 een “huis” voor start-ups en creatieve ondernemers uit Amsterdam én Haarlem.


BOGOTÁ

Een bekend scenario voor creatieve hubs is het verwerven van een permanente status na enkele, vaak kwetsbare jaren van tijdelijk gebruik. M&M hanteert op deze plek een andere strategie: met een combinatie van private investeringen (BV met aandeelhouders) en publieke middelen (Bureau Broedplaatsen) is het pand aangekocht en direct ontwikkeld tot permante broedplaats. Degenen die tijd, geld en energie investeren zullen op termijn dus zelf profiteren van de positieve effecten van het ‘placemaking’.


Placemaking

Maar hoe doe je dat, een ‘plek maken’ in de rafelranden van een stedelijk gebied? De recente sluiting van het ADM-terrein bevestigt opnieuw de enorme druk op betaalbare woon- en werkruimte in een stad als Amsterdam. Locaties als Halfweg worden daarmee, noodgedwongen, interessant. De vergezichten op het Hollandse landschap zijn hier uniek, maar weegt dit op tegen het ontbreken van stedelijkheid in de directe omgeving? Welk type ondernemer trekt dit aan en hoe vorm je daarmee een duurzame community? En hoe verleid je iemand om in zo’n plek te investeren? O.a. deze vragen vormen het uitgangspunt voor de expertmeeting op 15 februari.


Datum en tijd

Locatie

BOGOTÁ

79 Haarlemmerstraatweg

1165 MK Halfweg

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen