€ 107,65 – € 170,27

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Alchemist

Koningin Wilhelminalaan 8

3527 LD Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Waarom deze dag ?

Veel managers geven niet alleen rationeel leiding, maar doen dat geregeld ook vanuit hun buikgevoel. En dat is veel vaker een graadmeter dan je denkt. Om een voorbeeld te geven: als sollicitanten opteren voor een nieuwe baan, dan weten de mensen aan de andere kant van de tafel vaak al in de eerste 5 minuten of ze die persoon aannemen of niet. Je hebt hem al door: die beslissing nemen ze echt niet alleen op basis van rationele argumenten. Ze nemen die op basis van hun gevoel of hun intuïtie.

Iets dergelijks speelt ook bij managen. Tuurlijk zijn leidinggevenden meestal goed in hun vak en hebben ze zich sterk ontwikkeld op de inhoud. Ze weten echt waar ze het over hebben. Ze kennen hun mensen en sturen op wat er voor elkaar gekregen moet worden. Dat doen ze met hun vakkennis én hun mensenkennis. Vaak gaat dat goed. Geregeld hebben ze meer nodig om optimaal leiding te kunnen geven. Opleidingen en trainingen helpen daar goed bij. Vele daarvan zijn echter instrumenteel van aard. Daarin wordt dan naar onze smaak het stuk van gevoel of intuïtie overgeslagen. In een aantal gevallen terecht, want soms kun je vertrouwen op je gevoel of je intuïtie en er faliekant naast zitten.

Hoe kun je daar nu meer grip op krijgen? Dat helder maken ? Hoe kun je zo contact hebben met je buikgevoel, dat het ook echt voor je gaat werken ? Dat het klopt en dat je het als een basis kunt gebruiken om mee te nemen in je beslissingen ? Zodat je zowel je ratio als je buikgevoel met elkaar in balans hebt ? En beide als bron kunt gebruiken om op te vertrouwen ?

Op deze dag over intuïtief leiderschap maak je daar kennis en contact mee. We staan stil bij de 7 bronnen van leiderschap. Die bronnen bevatten elk 3 verschillende componenten: een rationele, een gevoelsmatige en een gedragsmatige. Wij durven te stellen dat dit model het gebied van leiderschap beslaat dat breder en veelomvattender is dan alle andere leiderschapsmodellen die er zijn.

Het 7-bronnen-systeem is ook te gebruiken als ontwikkelings- en groeimodel. Door te meten welke 7 bronnen door jou actief gebruikt worden, is te achterhalen wat je nog te ontwikkelen hebt. Sommige bronnen kunnen over-actief zijn, andere gebruik je heel weinig. Dat kan je stevig uit balans brengen. Door dit te meten krijg je inzichten en op deze dag krijg je tools om ze meer in evenwicht met elkaar te brengen met wie jij bent en wat jij vanuit je hart wilt.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Alchemist

Koningin Wilhelminalaan 8

3527 LD Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen