€ 840,95

De alchemie van de levende organisatie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kantoor Club Groeneveld

Tractieweg 41 - Studio E

3534 AP UTRECHT

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Alchemie van de levende organisatie– de kracht van het ecosysteem. Let op: Alle prijzen zijn inclusief btw!

Over dit evenement

Bedrijven moeten de ware betekenis van het woord ‘Economie’ herontdekken. ‘Eco’ betekend kosmos en ‘nomos’ wetten.  Het gaat dus om de ‘wetten van de kosmos. Economie en ecologie zijn direct met elkaar verbonden (Paul De Blot – Hoogleraar Business Spiritualiteit +2019 ).

ALGEMEEN

De 'alchemie van de levende organisatie’ is een ontwikkelprogramma van 1 dag gericht op leiders die voor willen gaan in het (her)ontdekken van nieuw en duurzaam leiderschap dat noodzakelijk is voor het bouwen van een duurzame wereld. Het programma laat je zien en ervaren hoe je vanuit je hart leiding kunt geven en tegelijk in verbinding kunt blijven met jouw bron van vitaliteit.

INTRODUCTIE

Alchemie - de ‘chemie van het al’, of hoe de kosmos en het leven werken – staat voor de meesten bekend als de eeuwenoude tak van de natuurfilosofie. Daarin onderzochten geleerden op speculatieve wijze of ze een brouwsel konden vervaardigen om de natuurelementen om te zetten in puur goud. Het doel was niet het goud. Het ging om het vervaardigen van het brouwsel – ‘de Steen der Wijzen’ – ofwel het ultieme middel tot persoonlijke rijkdom, lichamelijke heling en maatschappelijke welvaart.

De alchemistische zoektocht naar 'de Steen der Wijzen' is ook in de hedendaagse maatschappij terug te zien. Steeds meer CEO’s ontdekken dat spiritualiteit en bedrijfswereld diep met elkaar verbonden zijn. De natuur is immers vele malen efficiënter dan het best lopende bedrijf en maakt al minstens 15 miljard jaar winst. Het is daarom aan te nemen dat er een bezielde en duurzame toekomst ligt in het leven en werken zoals de natuur. In vormen die de werking van de natuur spiegelen; in ecosystemen en organisaties die werken als levende organismen.

Het ontwikkelen van nieuwe en duurzame organisatievormen kan alleen als we bewust worden van hoe de natuur werkt en hoe we deze wetten kunnen toepassen in leven en werk. Hierin is een nieuw leiderschap noodzakelijk. Daarom is in onze maatschappij een diepe behoefte aan het ontstaan naar leiders die op een andere manier kunnen kijken, denken, voelen, communiceren en leiden. Leiders die zich thuis voelen in de moderne bedrijfswereld, maar zich ook bewust zijn van het enorme, onbenutte (menselijke) potentieel.

WAT LEVERT HET PROGRAMMA JE OP?

 • Je leert hoe je meer kunt leiden vanuit je hart om zo balans te creëren tussen werk en mens.
 • Je leert hoe je verbinding kunt maken met jouw lichaam en de vitaliteit van jouw waterkracht.
 • Je leert hoe je jouw medewerkers en bedrijfsvoering kunt aansluiten op de kracht van de natuur.
 • Je leert hoe je daarmee toegang krijgt tot een enorme extra energiebron.
 • Je leert hoe een gezond en duurzaam ecosysteem werkt en hoe je zo de juiste kansen aantrekt.
 • Je verkent hoe je als leider in staat bent om jouw fysieke, emotionele, intellectuele en spirituele potentieel bewust en volledig te leven.

HET PROGRAMMA BESTAAT UIT:

 • Een ‘play-shop’ van twee dagdelen onder begeleiding van auteur, ondernemer en alchemist Dirk Oellibrandt. Tijdens deze ‘play-shop’ verken je allerlei voorbeelden van leiders en organisaties die de ‘alchemistische organisatie’ op allerlei vlakken succesvol toepassen. Natuurlijk ga je ook het een en ander ervaren. Anders zou het geen ‘alchemie’ zijn.
 • Een diner waarin we met elkaar in gesprek gaan over de ‘play-shop’ en ervaringen uitwisselen.

WANNEER IS DIT PROGRAMMA IETS VOOR JOU?

 • Je bent ondernemer, directeur, senior manager of programmamanagers.
 • Je hebt minimaal een HBO- of academische opleiding afgerond.
 • Je gelooft dat we vanuit de binnenkant doorbraken kunnen realiseren en zo kunnen bijdragen aan een mooie en betekenisvolle wereld.
 • Je wilt hier samen met andere mensen met dezelfde veranderkracht aan werken en in ontwikkelen.
 • Je bent op zoek naar inspiratie en motivatie.

Dit programma is gericht op toepassing in je dagelijkse praktijk. Ervaringen vertalen we concreet naar je dagelijkse leef- en werksituatie. Dus wat betekent iets voor jou en welke stappen kun en ga je zetten?

DATA EN KOSTEN

 • De kosten voor het ontwikkelprogramma bedragen € 695 (exclusief btw). Gespreide betaling is mogelijk.
 • Er zijn geen additionele kosten voor lesmateriaal. Je ontvangt gratis een exemplaar van het boek ‘de Alchemie van Leiderschap’ van Dirk Oellibrandt en Harm Buchholtz.
 • Voor deelname vanuit een vrijwilligersorganisatie/stichting of deelname als particulier is een tegemoetkoming in de kosten bespreekbaar. Neem dan contact op met ons via info@clubgroeneveld.nl.

VRAGEN OVER HET PROGRAMMA

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Schroom niet en neem contact met ons op via 0294-745330 of stuur een mail met jouw naam en telefoonnummer naar info@clubgroeneveld.nl.

OVER DIRK OELIBRANDT

Dirk Oelibrandt is een traditionele en tegelijk moderne alchemist met een passie voor waarheid en het volle potentieel van leven. Vanaf zijn dertiende waren intensieve natuurstudie en Oosterse krijgskunsten belangrijke aspecten in zijn leven.

Een lange periode van verinnerlijking heeft geleid tot de creatie van de 'Life Projects'. Een organisatie die vanuit directe verbondenheid werkt met de kracht en wijsheid van de oosterse en westerse wijsheidstradities en deze vertaalt naar een moderne vorm. Sinds 2004 verzorgt Dirk leiderschapstrainingen. Leiders in topposities uit politiek, bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap weten zich vooral geïnspireerd door de andere dimensies die hij in hun werk en leven weet te brengen.

Meer informatie: https://lifeprojects.be/

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kantoor Club Groeneveld

Tractieweg 41 - Studio E

3534 AP UTRECHT

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen