Gratis

De behandeling van kinderen met een aangeboren aandoening van schedel en/of

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Qarpaccio Bar

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Stand-up wetenschap in de kroeg. Kom luisteren en meepraten! Maak op een informele en ontspannen manier kennis met (bio) wetenschap.

Over dit evenement

Per jaar worden in Nederland 150 kinderen geboren met een zeldzame aangeboren aandoening van hun schedel en/of gezicht. Deze aandoeningen hebben een grote impact op het functioneren van het kind, zoals ademhalingsproblemen door een te nauwe luchtweg of een te hoge hersendruk doordat de schedel niet normaal kan meegroeien met de hersenen. Naast deze functionele problemen is het gezicht en hoofd van deze kinderen opvallend anders, waar zij frequent mee worden geconfronteerd in de sociale omgang. Doel van hun behandelingen is om zowel vorm als functie te normaliseren, waarbij vele aspecten moeten worden meegewogen, zoals de verwachtingen van ouders, de technische haalbaarheid, de afwijkende groei van onderdeel is van de aandoening en de wensen van het kind op de verschillende leeftijden.

Irene Mathijssen spreekt over de behandeling van kinderen met een aangeboren aandoening aan hun schedel en/of gezicht. Zij is is chirurg, afdelingshoofd Plastische en reconstructieve chirurgie & handchirurgie en hoogleraar craniofaciale aandoeningen in het Erasmus MC. Ze heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde daarna een specialisatie tot plastisch chirurg in het Erasmus MC. Prof. Dr. Irene Mathijssen is benoemd tot bijzonder hoogleraar in craniofaciale afwijkingen in 2011 en tot afdelingshoofd Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie in 2016. Ook was ze deelneemster aan TOPDOKTERS in 2020.


		Afbeelding van De behandeling van kinderen met een aangeboren aandoening van schedel en/of
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Qarpaccio Bar

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Wetenschapscafe Rotterdam

Organisator van De behandeling van kinderen met een aangeboren aandoening van schedel en/of

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen