De Beste Versie van Jezelf in 10 maanden

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Ticketverkoop is gesloten

Ticketverkoop is gesloten
Tot gauw! Bij vragen: mail je mij? Carolien Oosterhoff heartpep@xs4all.nl

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Ticketverkoop is gesloten

Ticketverkoop is gesloten
Tot gauw! Bij vragen: mail je mij? Carolien Oosterhoff heartpep@xs4all.nl
Beschrijving van het evenement
In 10 maanden de Beste Versie van Jezelf

Over dit evenement

Maandag wordt alles anders

Maandag. Dán ga je echt stoppen met roken. Gezonder eten. En bewegen, natuurlijk. Maar eerst de verjaardag van Tom zaterdag, dan mag je nog even uitpakken 'nu het nog kan'. Oh ja, Tom: daar zou je eigenlijk nog even mee gaan winkelen voor z'n uitje met zijn nieuwe liefde. Vergeten. Of verdrongen, geef je een tikkeltje verzuurd aan jezelf toe, denkend aan hun jaloersmakende geluk.

Je kijkt naar buiten en ziet: die tuin moet ook omgespit, eigenlijk. Dat eerst maar even deze week! En de zolder kan ook wel een goede opruimbeurt gebruiken. Doe je dan ook meteen even donderdag, en ga je ook meteen je administratie op orde brengen die daar al jaren ligt te slingeren. Bah, wat een rotzooi; gelukkig niemand die het ziet.

Archiefdozen kopen op internet, dus. En oh, ja: het nieuwste kookboek van Ottolenghi! Want je wilt afvallen en dat mag ook lekker zijn. Chips en kaasjes waren je beste vriend geworden 's avonds, met een wijntje. Of nou ja, twee soms, heel soms drie. Maar dat zeg je nooit hardop, natuurlijk. Ook je abonnement op maaltijdsalades of rijst-met-prutje moest maar 's afgelopen zijn. En ooh nu je toch online aan het shoppen bent, meteen ook even mooie hardloopschoenen aanschaffen, plus broek en shirt. Alles komt goed, zometeen.

Je sleept je naar je werk de volgende dag, realiseert je op de fiets dat je op ziet tegen de dag. Het is al heel lang niet echt meer bevredigend. Het conflict met je collega helpt ook niet bepaald. Of nou, eigenlijk zou je 's aan de slag moeten met je schaduwwerk, een vriendin tipte je laatst nog voor een cursus. Je kropt zoveel op, vond ze. Je zoekt tussen de middag een collega op met wie je lekker kunt klagen praten en eet - alleen vandaag nog even - de burger met patat. Het was geen makkelijke ochtend. Leidinggeven zou leuk moeten zijn maar iedereen weet maar niemand zegt het: het is de hel soms. Die f*cking verantwoordelijkheid voor alles. Je kunt het wel, hoor. Bovendien klinkt het natuurlijk best indrukwekkend, verdient het goed en staat het goed op je c.v.. Dus jou hoor je niet - hardop.

Tuurlijk, vroeger droomde je van een carrière als fotograaf - je had echt talent - maar nou ja; je moet je brood ook kunnen verdienen en niemand lukt dat met kunst. Toch? Dus die droom ging in de koelkast. Je zou er misschien een cursus in kunnen doen? Je krabbelt het snel op je al veel te lange - To Do lijstje. Wat moet je nog veel, eigenlijk! Zucht. Was het maar weekend.

'S avond naar Yin Yoga. Stress afvoeren van gedoe met je familie, waar jij altijd het voortouw neemt om de boel harmonieus te houden. In de kleedkamer vergelijk je ondertussen je lichaam met die van anderen en denkt: het is maar goed dat ik geen partner heb, moet je dat lijf van mij zien. Strak, slank, fit. Zou dat nog kunnen na je 35e? Je slooft je uit maar ademt te hoog zegt de instructrice. 'Mens, je zou mij eens moeten zijn! Dan zou jij ook 'hoog ademen'! Denkt: zo lekker de sauna in en dan naar huis, op de bank met je 'beste vrienden'. Dat heb je wel verdiend.

In je ene hand de afstandsbediening, in je andere je smartphone. Even door Facebook scrollen. Je neemt nog een slokje en een handje en ziet op Facebook dat die-en-die een nieuwe baan! Oh OMG, like like! Je schrijft: "Blij voor je! " en scrollt snel verder omdat je wat venijn voelt opkomen. Hij wel. Wat een goddelijk recept staat daar. Nu kan het nog, bovendien zijn die bounties vegan. Immers. Het kan nu nog, kan 't schelen. 

Maandag wordt alles anders.

Plus ça change...

Dinsdag is alles weer bij het oude. Of?

Stel je eens voor dat je al die voornemens die je hebt - ik bedoel die verzameling van al die jaren - voorgoed wél zou kunnen gaan waarmaken. Stel je eens voor hoe dat zou zijn?

Je hebt werk gemaakt van je werk, doet alleen nog maar wat 100% past. Je bent fit, rent met gemak 10 trappen op zelfs. Je huis is opgeruimd en alles heeft een plek; heerlijk, nooit meer iets kwijt! Je lichaam ziet er weer strak uit, je past je favoriete spijkerbroek weer. Je lijstje met 'klusjes thuis' is afgewerkt en was helemaal niet zo veel werk! Je hebt je muziekles weer opgepakt en speelt met de verjaardag van je beste vriend eindelijk iets leuks. Je vriendschappen die ruis veroorzaakten heb je in de ijskast gezet of beëindigd. Opgeruimd, zo voelt dat. Je verslavingen heb je overwonnen, ja (ook) die van Social Media. Wat een hoop vrije tijd heeft je dat gegeven. Je uitstelgedrag is omgekeerd, zodat je nooit meer achter de feiten aanhobbelt.  Je weet hoe je moet luisteren naar de 'Voice of Love', en kan jezelf hier steeds in laten roepen. Je immuunsysteem is optimaal en bestand tegen welke griep dan ook. Je bent krachtiger dan ooit. Haalt het maximale uit jezelf en daarmee ben je dan...gewoon dik tevreden. Dik, dik, heeeeel dik tevreden zijn. Hoe zou dat zijn? Nou?

Wordt jouw leven een voortdurende maandag? Of ben je toch meer gehecht aan dinsdag t/m zondag. Nou?

Het woord is aan jou.


		Afbeelding van De Beste Versie van Jezelf in 10 maanden

		Afbeelding van De Beste Versie van Jezelf in 10 maanden

		Afbeelding van De Beste Versie van Jezelf in 10 maanden
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen