Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Op dinsdag 15 september verwelkomen we in ‘de wereld in verhalen’, dr. Janne Papma.

Over dit evenement

Zij is als universitair docent en onderzoeker verbonden aan het Alzheimercentrum Erasmus MC. Met Alzheimer en andere vormen van dementie krijgen velen te maken, ook is het maandag 21 september Wereld Alzheimer Dag. Alle reden om even stil te staan bij het werk van het Alzheimercentrum Erasmus MC.

Janne vertelt over de twee specialismen van het Rotterdamse Alzheimercentrum: vaststellen van dementie bij migranten met een niet-westerse achtergrond en dementie die in de familie voorkomt (erfelijkheid) Janne legt uit waarom tijdens een test een klok getekend moet worden, hoe de diagnose wordt gesteld, en het uitslaggesprek plaatsvindt.

Janne onderzoekt hoe de zorg meer toegespitst kan worden op de kenmerken van de persoon met dementie, zoals cultuur, symptomen, klachten en voorkeuren. Daarnaast geeft zij met veel enthousiasme voorlichting en scholing over dementie aan mensen met dementie, mantelzorgers, casemanagers en geheugenpolikliniek medewerkers. Door haar netwerk en voorlichtingsactiviteiten komt Janne in gesprek met mensen met dementie en zorgprofessionals. Zij heeft daardoor zicht op problemen die er spelen binnen de zorg voor mensen met dementie. Want zolang dementie nog niet te genezen is, staat kwaliteit van leven centraal.

Nu de coronamaatregelen wat zijn versoepeld kunnen we langzaamaan weer beginnen met activiteiten. Natuurlijk hanteren wij de maatregelen van het RIVM. We houden ook bij het voorlezen 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Klik hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren wel online een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen.

  • Locatie: Bibliotheektheater
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen