Gratis

De bieb vertelt: Carla Tjon

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Carla Tjon is de schrijfster van het derde boekje in een serie van Verhalenhuis Belvédère over de betekenis van verhalen.

Over dit evenement

In 'In van God verlaten oorden' – Shenzhen, Hongkong, Paramaribo, Den Haag, Rotterdam’ beschrijft Tjon de geschiedenis van de Chinese gemeenschap in Suriname in opdracht van Verhalenhuis Belvédère. Het is het derde essay in een reeks.

Carla Tjon (Paramaribo, 1966) werkt als auteur en zelfstandig onderzoeker met name in opdracht van culturele, internationale en media organisaties. Carla is geboren in de kleine Chinese gemeenschap van Paramaribo. Haar ouders waren van China naar Suriname verhuisd, vanwege het regime van Mao Zedong. Daar startten ze een kruidenierswinkel. in 1975, vlak na de onafhankelijkheid van Suriname, vertrok het gezin naar Nederland. Carla kwam naar Rotterdam vanwege haar studie aan de kunstacademie en later bij Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit.

De Belvédère essays gaan in op de betekenis van verhalen, publieke ruimten en verbinding. Telkens geschreven door een andere auteur vanuit een andere invalshoek. Tjons boek is het derde essay in een reeks. Essay #1 is geschreven door Abdelkader Benali, essay #2 door Esseline van de Sande.

  • Locatie: Bibliotheektheater
  • Toegang: gratis

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen