De componisten van Nieuw Waldeck

Venster Acties

De componisten van Nieuw Waldeck

Bibliotheek Nieuw Waldeck ligt middenin de componistenbuurt. Maar wie zijn die mensen naar wie onze straten zijn vernoemd?

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck 141 Rossinilaan 2551 MR Den Haag Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Sven Arne Tepl vertelt u graag meer over het leven en de muziek van de componisten in Nieuw Waldeck. Natuurlijk ondersteunt hij zijn verhaal met bijzondere wetenswaardigheden, foto’s en korte muziekfragmenten. Zo komt u meer te weten over de personen op de straatnaambordjes in onze wijk.

Sven Arne Tepl is algemeen en artistiek directeur van het Residentie Orkest en hoogleraar Altviool en Kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook was hij 7 jaar lang de solo-altviolist van het Amsterdams Sinfonietta. Hij heeft gestudeerd bij Nobuko Imai en Christoph Poppen in Detmold, het Amadeus Quartet in Keulen en Lawrence Dutton en het Emerson String Quartet in Hartford en New York. Samen met vele beroemde muzikanten heeft hij o.a. opgetreden in Wigmore Hall (Londen), het Amsterdams Concertgebouw en het Lincoln Center in New York. Als coach geeft hij masterclasses in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië.

Datum en tijd

Vrijdag 25 november 2022, aanvang 20.15 uur

Reserveren

Toegang is gratis, maar reserveren is verplicht.

Heeft u een vraag over de straat waarin u woont, of wilt u meer weten over de persoon achter deze straatnaam? Geef dit aan bij het reserveren, dan maken wij een selectie.