€ 75

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
De Dag Van 8

Over dit evenement

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? Waarom kost dit schilderij 50 miljoen? Waarom bestaan er stoelen waarin je niet mag zitten? Waarom vallen de wolken niet naar beneden? Waarom wordt een gekookt ei nooit meer vloeibaar? Waarom dansen dansers altijd op hun tenen?

Lang leve de vragenstellers

Kunstloc Brabant houdt van nieuwsgierige aagjes. Van eigenwijze doordenkers én doorvragers die voor elk antwoord vijf nieuwe vragen paraat hebben. Want juist nu is er in de maatschappij behoefte aan mensen met een open, onderzoekende blik!

Voor de ontwikkeling van die open houding bij kinderen en jongeren is cultuureducatie essentieel. Het daagt hen uit om open vragen te stellen. Om hun verwondering en verbeelding in te zetten. Wij vinden dat superbelangrijk. Net zo belangrijk als de bijdrage die jij als onderwijsprofessional levert.

De Dag Van 8

Speciaal voor jou, jouw (cultuur)onderwijscollega's en leerlingen uit groep 8, organiseren we daarom op donderdag 2 april De Dag Van 8. Een eendaags cultuurfestival waarop we het belang van cultuureducatie, vragen stellen en nieuwsgierigheid vieren!

Tijdens De Dag Van 8 blikken we samen terug op 8 jaar cultuureducatie. Ook gaan we in gesprek over wat cultuuronderwijs betekent én over wat jij en jouw leerlingen er in de toekomst van verwachten. Daarnaast kun je prikkelende workshops volgen, toffe optredens bijwonen en aan de slag gaan met interactieve kunstwerken.

Het festival duurt van 09.30 tot 15.30 uur en kaarten kosten 75 euro (inclusief lunch) voor 1 volwassene + 4 groep 8'ers. Jij bent er toch ook bij op donderdag 2 april in de Hall of Fame in Tilburg? Meld je voor 1 maart aan en mis De Dag Van 8 niet!

Een greep uit het programma

Bouw mee met Theater Artemis. Praat met rapper Zeno. Druk een ‘slowtweet’ met Studio Zeedauw. Spreek je uit met ‘Mensen zeggen dingen’. Maak een persoonlijke tijdreis met Erfgoed Brabant. Beleef een dansduet van dansgezelschap de Stilte. Bevraag muziekproducent Max de Beijer. Ontmoet een robot. Schuif aan bij de dialoogtafels van Kunstloc Brabant. Woon een concert van Nina June bij. Kijk letterlijk door de ogen van een ander met Sjef van Beers. Heb een muzikale meeting met philharmonie zuidnederland.

De Dag Van 8 organiseren we in samenwerking met CiST en Kunstlokaal.

Bij dit evenement van Kunstloc Brabant worden foto’s gemaakt. Deze kunnen gepubliceerd worden op onze websites, social media en in drukwerk.

Je kunt bij een van onze medewerkers aangeven wanneer je liever niet in beeld wilt verschijnen.

Ook achteraf is het nog mogelijk bezwaar te maken tegen het gebruik van het beeldmateriaal. Wil je liever dat we een foto waarin je bent te zien verwijderen? Laat ons dit weten via privacy@kunstlocbrabant.nl en vermeld de url waar je de media hebt aangetroffen, dan verwijderen wij het zo spoedig mogelijk.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen