Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Media Plaza - Het Polargebied

Croeselaan 6

3521 CA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Een duurzaam en betaalbaar perspectief voor Rijnenburg!

Over dit evenement

Graag nodigt het consortium van grondeigenaren van Rijnenburg, bestaande uit woningcorporaties, beleggers en gebiedsontwikkelaars, u uit voor de Dag van Rijnenburg op donderdag 10 september 2020. Uiteraard houden we volledig rekening met de geldende RIVM-maatregelen omtrent het coronavirus.

Als gevolg van dit virus kon helaas de Dag van Rijnenburg op 19 maart 2020 geen doorgang vinden. Nu er weer ruimte is voor evenementen willen wij graag met onder andere bestuurders, raadsleden uit Utrecht en de regio, statenleden van de Provincie Utrecht, deskundigen en belangenorganisaties het gesprek aan over de betekenis van en de kansen in Rijnenburg. Centraal hierbij staat de enorme woningopgave van de stad en regio Utrecht in combinatie met een energielandschap.

Zeker nu op 9 juli het Ontwikkelingskader Energielandschap Rijnenburg door de gemeente is vastgesteld. Daarnaast is de koers voor onder meer betaalbare woningbouw in de Regionale Strategie Utrecht (RSU) 2040 in het najaar moet worden uitgezet.

Tijdens de Dag van Rijnenburg geeft een aantal inspirerende sprekers hun visie op de woningmarkt. Vervolgens gaan we aan de hand van een viertal thema’s; woningmarkt, mobiliteit, energie en de slimste wijk, het gesprek met elkaar aan.

Wij zien uw aanmelding, via de button 'Registreer', graag tegemoet. U kunt ook meteen aangeven naar welke thematafel uw voorkeur uitgaat. Voor dit evenement zijn maximaal 100 plekken beschikbaar en de inschrijving sluit op maandag 7 september.

Programma:

12:00 uur Inloop met broodjes

13:00 uur Opening door dagvoorzitter Susanne Heering, programmamaker van o.a. Aanbouw (AT5)

13:10 uur Start plenaire programma

  • Toelichting op het Appèl van Rijnenburg door Harm Janssen, directeur BPD regio Noord-West
  • Reflectie op de huidige woningmarkt door Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems, TU Delft
  • Visie op de 'bewoner van de toekomst' door Splinter Chabot, programmamaker en best geklede man 2019

13:40 uur Start themasessies Woningmarkt, Mobiliteit, Energie en de Slimste Wijk

15:00 uur Pauze

15:20 uur Pitches door de tafelvoorzitters van de themasessies

16:00 uur Plenaire discussie met tafelgasten en de zaal aan de hand van stellingen

16.45 uur Afsluiting door Harm Janssen

17:00 uur Borrel

Over het Appèl voor Rijnenburg

Eind 2019 heeft het consortium grondeigenaren van Rijnenburg, middels het aanbieden van het Appèl van Rijnenburg, een beroep gedaan op de gemeente Utrecht om de ontwikkeling van Rijnenburg tot een betaalbaar en duurzaam energie-opwekkend gebied op te pakken.

Deze grondeigenaren zijn AM, Amvest, Ballast Nedam Development, Bouwinvest, BPD Ontwikkeling, Bunnik Projekten, GroenWest, Latei, Mitros, Portaal, Slokker, Synchroon en Timpaan.

Meer informatie over het Appèl kunt u vinden op www.appelvoorrijnenburg.nl en voor vragen kunt u ons bereiken via rijnenburg@bpd.nl.

Datum en tijd

Locatie

Media Plaza - Het Polargebied

Croeselaan 6

3521 CA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen