Verkoop beëindigd

De dilemma’s tussen cybersecurity en privacy

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Iepenhoeve 5

3438 Nieuwegein

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Internet explorer gebruikers krijgen mogelijk het programma niet getoond; klik hier voor het programma

Cyber security en privacy zijn ‘hot’. Dankzij de GDPR/AVG is de beveiliging van informatie en persoonsgegevens een belangrijk aandachtspunt binnen organisaties. Oplossingen om het technisch op te lossen zijn er, maar hoe je het inzet vergt kennis van privacy rechten. Hoe er met informatie om wordt gegaan speelt daarbij ook een belangrijke rol; werknemers zijn de zwakste schakel. Redenen genoeg om je door ons te laten informeren op woensdagavond 20 juni.Programmaprogramma_GlobalKnowledge_Syntyche_CHORUS


Sprekers:


Andre Rutkens | DPO, Adviseur Social Engineering, Stichting Chorus

Technologisch zijn netwerken steeds meer dichtgetimmerd, terwijl 70% van de hacks begint met social engineering. De mens is namelijk de zwakste schakel. Social engineers maken daar handig misbruik van. Zo weten ze IT-netwerken te besmetten met malware en gevoelige data te stelen. Hoe stop je deze cybercriminelen?

Andres Rutkens is oprichter van Stichting CHORUS, een kennisinstituut op het gebied van social engineering. Naast trainer bij Global Knowledge is Andres gastdocent verbonden aan de opleiding Information Security Management (ISM) aan de Haagse Hogeschool en social engineering-adviseur voor diverse bedrijven. Zijn IT Security-ervaring combineert Andres met Human Intelligence-expertise opgedaan bij het Ministerie van Defensie als Operationeel Inlichtingen Officier.

Drs. Ing. Jan Anton Buis | CIPP/E, PSPO, SYNTYCHE

Als je het ict- en proceslandschap op een hoog abstractieniveau bekijkt, heb je input, throughput en output; je komt het systeem binnen, je bevindt je in het systeem en je verlaat het systeem. Daarbij moeten "Passende technische en organisatorische maatregelen" worden getroffen om de verwerking van persoonsgegevens te beveiligen. Aan welke eisen moeten die maatregelen voldoen? Aan welke aspecten moet je aandacht geven? Hoe geef je invulling aan de nogal vage meetlat dat de maatregelen "passend zijn gezien het risico voor de rechten en vrijheden voor betrokkenen"?

Jan Anton Buis heeft zijn loopbaan van bijna 20 jaar in één van de grootste mobiliteitsholdings van Nederland uitgebreid kennis gemaakt met alle aspecten van bedrijfsvoering. Zijn kennis en ervaring reikt van functioneel applicatiebeheer via procesmanagement naar kwaliteit- en milieuzorg en internal auditing. Sinds enkele jaren combineert Jan Anton dit met privacyadvisering; eerst binnen de holding en inmiddels ook bij externe cliënten, o.a. via SYNTYCHE. De bijzondere synergie van BPM en privacy levert interessante inzichten op en een meerwaarde voor cliënten die op zoek zijn naar praktische langetermijnoplossingen.

Carl Hoyer | DPO, CIPP/E, SYNTYCHE

Privacy en security zijn twee vakgebieden waarbij geldt: de een kan niet zonder de nader en vice versa. Beschermen van gegevens is essentieel, maar wat is er te beschermen zonder grondslag en hoe kunnen betrokkenen hun rechten uitoefenen. Gegevens zijn echter ook essentieel om te kunnen beschermen. Wat als je wel de techniek hebt maar niet wat waar hoe te beschermen. Waarom bepaalt de symbiose van deze vakgebieden mede het succes van iedere organisatie?!!

Bij Sanquin, de Nederlandse bloedvoorziening, houdt Carl Hoyer zich bezig met de implementatie van de AVG, awareness en het adviseren mbt privacy en gegevensbescherming (zoals bijv. wetenschappelijk onderzoek, samenwerking met derden en cameratoezicht). Carl is aangesloten bij SYNTYCHE en geeft CIPPE en CIPM trainingen.

Michiel Broekhuijsen | CISSP, CIPT, CPT, Global Knowledge

Technologie is niet meer weg te denken uit onze dagelijks leven. Wat zijn de consequenties hiervan voor onze privacy? Wat is privacy eigenlijk en waarom is het belangrijk. Hoe kan privacy u helpen om het vertouwen van uw klanten te behouden?

Michiel is een mix van nerd, generalist, doener en filosoof in één. Na jarenlang als ICT professional te hebben gewerkt, besloot hij in 2015 zich te richten op het verzorgen van trainingen. Inmiddels verzorgt hij diverse trainingen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Zijn missie is om cursisten te verrijken met nieuwe kennis en inzichten, zodat zij in staat zijn hun successen te behalen.Organisatoren:Global Knowledge:

Via onze internationale vestigingen en online-mogelijkheden kunnen wij jou alles bieden wat je nodig hebt. Met verschillende trainingslocaties verspreid over heel Nederland biedt Global Knowledge je de mogelijkheid om een training te volgen en examen af te leggen in de regio van jouw voorkeur. Wanneer en waar je het nodig hebt, en afgestemd op degene die het nodig heeft.


SYNTYCHE:

SYNTYCHE helpt organisaties Privacy en AVG compliant te zijn volgens de Europese verordening door de inzet van goed opgeleide en erkende Data Protection Officers (DPO'ers). Inzetten gebeurt via detachering of via een vaste aanstelling.Je wordt voorzien van een hapje en een drankje. En je gaat voldaan naar huis.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Iepenhoeve 5

3438 Nieuwegein

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen