€ 95

De echte ontmoeting met John de Wolf én de Vrije Denkers

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

LEF Future Center - Gebouw Westraven Rijkswaterstaat

Griffioenlaan 2

3526 LA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ergens in Nederland…
Op een unieke locatie…
Met een bijzondere VIP-gast…

“De echte ontmoeting” is dit keer wel heel speciaal en exclusief. Dit MVO-initiatief met een “WAUW”-beleving is uitsluitend toegankelijk voor:
- 50-plus werkzoekers of
- Werkgevers die graag het gesprek met een 50-plus werkzoeker aangaan.

Voldoe je niet aan een van de genoemde criteria, ga dan naar een van de andere Echte Ontmoetingen. Lees anders snel verder en ontdek de bijzonderheden van deze unieke editie. Want geloof me, dit wil je niet missen.

Deze middag ga je 'De echte ontmoeting" aan met elkaar en drie bijzondere VIP-gasten.
• Laat van je horen in de speciale Lagerhuis-discussie onder leiding van John de Wolf. Een prachtige kans om vooroordelen uit de weg te ruimen en dichter tot elkaar te komen.
• Na een korte pauze volg je de exclusieve masterclass “Doen is de beste manier van denken” verzorgt door de Vrije Denkers. Ontdek nieuwe manieren, die ook voor jou werken.
• Dit alles in een inspirerende locatie die normaal voor het publiek gesloten blijft: het LEF Future Center in de gemeente Utrecht. Alles in dit gebouw is gericht op het doorbreken van bestaande patronen. Ook die van jou.

VIP 1. John De Wolf
Oud-voetballer John de Wolf is de eerste ambassadeur ouderenwerkloosheid. Minister Asscher heeft hem voor een jaar benoemd om meer ouderen aan het werk te helpen en vooroordelen weg te nemen.

Ruim 200.000 50-plussers zijn werkloos, van wie ook veel langdurig. Dat komt ook door vooroordelen bij werkgevers. Zij vinden dat ouderen te duur zijn en te veel extra vrije dagen hebben. Ook denken ze dat ouderen vaker ziek zijn.

Bloei van hun leven
"De 50-plussers van nu zijn veel fitter en actiever. Ze zijn in de bloei van hun leven en zitten vol plannen en ideeën.", zegt De Wolf, die nu al werklozen helpt in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Volgens hem gelden de stempels van ziek, zwak en misselijk, te duur, niet flexibel, misschien voor een paar mensen, maar voor de meesten niet. In de rol van ouderenambassadeur wil hij werkgevers hiervan overtuigen. John luistert naar wat nu nog de problemen zijn en op zoekt naar oplossingen.

VIPS 2 & 3. De Vrije Denkers
Arthur Kruisman en Patrick Donath vormen samen de Vrije Denkers. Na jarenlang het intra-preneurship te hebben ontwikkeld binnen een grote Nederlandse IT-onderneming heeft het duo op 1 februari 2016 de -naar hun zeggen- loonslavernij verruild voor het zelfstandig ondernemerschap.

Sinds 2008 geven zij inspirerende werksessies over een onderwerp dat samen te vatten is als ‘doen is de beste manier van denken’. Zij verzorgen tijdens De echte ontmoeting dé masterclass “Doen is de beste manier van denken”.

Nieuwsgierig? Bekijk nu al een voorproefje van de masterclass: https://youtu.be/GUTM8xnh7DM

Locatie: LEF Future Center in Gemeente Utrecht.
Het LEF Future Center is onderdeel van Rijkswaterstaat en houdt zich sinds 2008 bezig met het begeleiden van groepen in sessies. De sessies hebben als doel nieuwe denk- en gedragspatronen te creëren. Gestoeld op neurologische en psychologische wetenschap, zijn de ruimtes ingericht om vernieuwende oplossingen te stimuleren.

In het belang van de samenleving
Rijkswaterstaat is betrokken bij alle vraagstukken die een raakvlak hebben met water, wegen en waterwegen. Dat zijn er dus nogal wat! En negen van de tien keer doen die vragen een zwaar beroep op de innovatieve kracht van Rijkswaterstaat. Want ze zijn niet alleen inhoudelijk complex. Ook moet Rijkswaterstaat rekening houden met maatschappelijke en politieke componenten. Je snap dat Rijkswaterstaat voortdurend grensverleggend in beweging is. In het belang van onze totale samenleving.

Out of the box
'Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.' Een waardevol inzicht waarvan LEF dagelijks gebruik maakt. Want als er grensverleggende oplossingen van ons worden gevraagd, leerde Einstein ons al: 'We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.'

Dus als het écht anders moet, als er een doorbraak nodig is, vragen we mensen om ‘out-of-the-box’ te denken. LEF helpt dat te realiseren. Pas wanneer mensen echt breken met hun bestaande denkpatronen en kaders, is er ruimte voor werkelijke vernieuwing. LEF is dé organisatie binnen Rijkswaterstaat die gespecialiseerd is in het creëren van doorbraken en nieuwe patronen.

Hoe dankbaar ben ik, dat we juist hier “De Echte Ontmoeting” mogen houden. De speciale editie, over de werkloosheidproblematiek van 50-plussers. Geweldig dat ook Rijkswaterstaat dit MVO-concept ondersteunt.

Pak deze unieke kans en kom naar de exclusieve Echte Ontmoeting
• Stop met zinloos solliciteren.
• Achterhaal wat werkgevers zoeken.
• Reken af met vooroordelen.
• Ontdek nieuwe kansen.
• Gun jezelf een Echte Ontmoeting.

Ik nodig je van harte uit voor deze bijzondere & echte ontmoeting. Waar je als 50-plus werkzoeker kansen ontdekt en in je kracht gaat staan. Waar je als werkgever afrekent met (eventuele) vooroordelen en een waardevolle groep potentiële werknemers leert kennen. Waar we samen bestaande patronen doorbreken en Echte Ontmoetingen aangaan.

Wanneer: donderdag 23 november
Van: van 13.00 - 18.00 uur
Waar: LEF Future Center in Utrecht. Gebouw Westraven Rijkswaterstaat, Griffioenlaan 2 , 3526 LA Utrecht

Programma
13.00 – 13.30 Inloop en persoonlijk ontvangst
13.30 – 13.45 Opening door initiator Claudia Bouwens
13.45 – 14.45 Inspiratiesessie “Lagerhuis” met John de Wolf
14.45 – 15.00 Pauze
15.00 – 16.30 Seminar door De Vrije Denkers
16.30 – 18.00 Speeddate DEO / Meet & Greet / Borrel

Let op: Deze Echte Ontmoeting is exclusief voor werkgevers en 50-plus werkzoekenden
Deze ontmoeting is volledig gericht op de 50-plus werkzoeker en de werkgevers die het gesprek met hen aan wensen te gaan. Ben je geen 50+ werkzoeker of werkgever dan ben je van harte welkom op een van onze andere bijeenkomsten.

Je investering
• 50+ werkzoekers: Bestel jouw persoonlijke ticket voor sléchts € 37,50 inclusief 21% btw.
• Werkgevers: Bestel jouw persoonlijke ticket voor sléchts € 95,- inclusief 21% btw

Inbegrepen
- Ontvangst met koffie / thee én notenkoek.
- 2 consumpties.

Belangrijk!
Bij het LEF geldt een legitimatieplicht. Neem je geldige identiteitskaart of paspoort mee.
Schudden wij elkaar op donderdag 23 november persoonlijk de hand? Ga deze unieke editie van “De Echte Ontmoeting” aan. Help mee dit maatschappelijk probleem de wereld uit te helpen.

Parkeren
Er is voldoende parkeergelegenheid aan de overkant van het gebouw van Rijkswaterstaat.
Je kunt betaald parkeren in P+R Westraven (Transferium) à €4,50 per dag.

Openbaar vervoer
Op het Centraal Station in Utrecht neem je de sneltram richting Nieuwegein/IJsselstein. Of maak gebruik van de buslijnen 65, 66, 74 en 77. Als je uitstapt bij de halte P+R Westraven’ is de loopafstand naar het gebouw ongeveer 200 meter.

De kleine lettertjes
- Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend.
- In overleg kan jouw ticket worden omgezet naar een volgende ontmoeting.
- Het is toegestaan het ticket door te verkopen aan derden.
- Je dient deze (naam)wijziging door te geven aan de organisator.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

LEF Future Center - Gebouw Westraven Rijkswaterstaat

Griffioenlaan 2

3526 LA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen