Gratis

De Economisch Impact van Brexit voor Noord-Nederland

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk

Borchsingel 53

9766PP Eelderwolde

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ruim twee jaar geleden besloot het Verenigd Koninkrijk (VK) in een referendum uit de Europese Unie (EU) te treden. Sindsdien onderhandelen het VK en de EU over de “scheidingsakte” en de “omgangsregeling”. De economische gevolgen voor het VK zullen groot zijn, al hangen deze sterk af van de uiteindelijke afspraken over de wederzijdse handelsrelaties in de toekomst. Ook de Noordelijke provincies gaan de gevolgen merken, zij het in mindere mate.

Professor Bart Los (Rijksuniversiteit Groningen) zal een korte inleiding over Brexit en de huidige stand van zaken geven. Samen met onderzoekers uit het VK doet hij onderzoek naar de gevolgen van Brexit voor de UK, die o.a. in het Engelse Parlement en bij de Labour Party zijn gepresenteerd. Maar in het onderzoek kijken ze ook naar de gevolgen voor regio's in Europa. Voor deze gelegenheid zal hij specifiek in gaan op de gevolgen voor de economische bedrijvigheid in specifieke sectoren in Noord-Nederland.

Aansluitend zal er een panel plaatsvinden waar deskundigen uit specifieke noordelijke sectoren, waaronder Marc Calon (voorzitter LTO Nederland), hun reactie geven en is er ruimte voor vragen en discussie. We sluiten de middag af met een borrel.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk

Borchsingel 53

9766PP Eelderwolde

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen