Gratis

De EU als strategische investeerder

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Growing Workplace

4 Baander

7811 HJ Emmen

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Europese Unie is een strategische investeerder, vooral in innovatieve projecten. Rondom dit thema organiseren we een bijeenkomst. We houden dit op 30 november, van 19:00 (inloop) tot ongeveer 22:30, bij Growing Workplace in Emmen (Baander 4).

Onze hoofdgast is Carlien Roodink. In haar lezing gaat Carlien in op Europese financieringsinstrumenten en alternatieve financieringsvormen die ingezet kunnen worden om lokale projecten gefund te krijgen. Wat zijn de specifieke aandachtspunten als het gaat om (digitale) infrastructurele projecten en projecten die gericht zijn op nieuwe (data) services? Welke mogelijkheden zijn er, wat zijn de do's and don'ts? Ook het EFSI, het Europese Fonds voor Strategische Investeringen, krijgt specifieke aandacht.

Carlien Roodink zet zich vanuit diverse rollen in voor het onderwerp Digitale Innovatie & Open Data. Haar belangstelling voor digitale innovatie combineert ze met een achtergrond in de financiele sector. Zij was werkzaam voor onder andere de Rabobank en Nederlandsche Bank. Vanuit deze achtergrond heeft zij zich in recente jaren verdiept in nieuwe financieringsvormen zoals crowdfunding en peer-to-peer lending.

Zij werkt als zelfstandig consultant voor onder andere de Europese Commissie. Op dit moment werkt zij aan een project van DG MOVE, gericht op lokale overheden en bedrijven die willen investeren in smart urban mobility.

Carlien is bestuurslid van de Open State Foundation. Deze stichting bevordert digitale transparantie door het ontsluiten van open data en de ontwikkeling van innovatieve en creatieve toepassingen te stimuleren.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Growing Workplace

4 Baander

7811 HJ Emmen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen