De Fado dwaalt door RAAF

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

RAAF Rotterdam

2 Maashaven Zuidzijde

3081 AE Rotterdam

Netherlands

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De fado dwaalt door Rotterdam

Zangeres Magda Mendes op tournee met Portugese liederen

Na een succesvolle pilot vorig jaar gaan de Rotterdams-Portugese zangeres Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra vanaf vrijdag 29 april op tournee langs veertien clubs, cafés en kleine podia in alle uithoeken van Rotterdam. In hun programma Silêncio brengen zij bovenal de traditionele fado’s maar ook enkele eigen composities.

Magda Mendes is geboren en opgegroeid in Lissabon. Al op haar twaalfde ging zij daar studeren aan het conservatorium en vanaf dat moment staat haar muzikale leven in het teken van de traditionele Portugese muziek. In 2002 kwam zij naar de Maasstad om haar muziekstudie af te ronden en sindsdien woont ze ook in Rotterdam.

Lissabon

“De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan melancholie, weemoed en verdriet”, vertelt Magda Mendes. “Ons programma Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Rotterdam. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties, zoals ze ook in Portugal gespeeld worden. We zitten dicht op het publiek. Ze reageren tussen de nummers door, een enkeling zingt zelfs mee. Het publiek waant zich een avond in Lissabon en heeft het gevoel écht in een fadoclub te zijn.”

Ward Veenstra

Gitarist Ward Veenstra speelde jarenlang in de bands van Mathilde Santing en zangeres Nynke Laverman, met wie hij samen de meeste liedjes schreef voor haar met een Edison bekroonde cd Nomade. Op dit moment werkt hij samen met Izaline Calister aan haar nieuwe album. Als arrangeur werkte Ward Veenstra voor onder meer Do, Dinand Woesthoff en het Metropole Orkest.

Bij de Fado dwaalt door RAAF wordt een Portugees getint voor en hoofdgerecht geserveerd.Datum en tijd

Locatie

RAAF Rotterdam

2 Maashaven Zuidzijde

3081 AE Rotterdam

Netherlands

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen