€ 0 – € 5

De Hamvraag #5: Hap-Slik-Weg?!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Maasboulevard 100

100 Maasboulevard

3063 NS Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Deze editie gaat over onze voedselomgeving. Hoe worden wij beïnvloed en wat kan de gemeente doen voor een gezondere omgeving?

Over dit evenement

''In het centrum is het nu makkelijker een hamburger te halen dan een appel", aldus Rotterdamse wethouder volksgezondheid, zorg ouderen en sport, Sven de Langen (CDA). De gemeente gaat onderzoeken of het vergunningenbeleid de verkoop van gezonder voedsel kan stimuleren.

Hoe erg worden wij eigenlijk beïnvloed door onze omgeving en wat kan de gemeente daar aan doen? Daar gaan we het over hebben tijdens de volgende editie van De Hamvraag #5: Hap-slik-weg?!

De avond start met een lezing van Smaackmakers over onze voedselomgeving, zij laten zien in voerre wij worden beïnvloedt door onze omgeving en hoe we onze omgeving gezonder kunnen maken.

Daarna gaan we in gesprek met Jan-Willem Kruijt. Jan-Willem Kruijt is in opleiding tot basisarts aan het Erasmus MC en heeft een bijzondere passie voor voeding en leefstijl. Hij is o.a. actief voor Stichting Student & Leefstijl Rotterdam. Het afgelopen jaar werkte hij tevens voor de gemeente Rotterdam aan verschillende projecten met een focus op voeding en de publieke gezondheid. Jan-Willem zal ingaan op de mogelijkheden die een gemeente heeft om het voedselaanbod in de stad te sturen, de actuele ontwikkelingen m.b.t. dit onderwerp en een vooruitblik op de kansen die de Omgevingswet in 2021 hiervoor gaat bieden.

Samen met deze sprekers én twee fast food ondernemers wordt een gesprek gevoerd o.l.v moderator Guus Thijssen.

De Hamvraag

Dit is de vijfde en laatste editie van de reeks voedselthema-avonden van connector voedsel en gezondheid Pauline Schouwenburg. Doel van de Hamvraag is om Rotterdammers meer bewust maken van hun (gezonde) voedsel keuzes en verbruik. Eerder gingen we in op de thema's 'vlees',' voedselverspilling',' verpakkingen' en consumentengedrag.

Programma

Vanaf 18:00uur is het mogelijk om voorafgaand aan het programma, een geszonde maaltijd van Jack Bean te eten. Reserveer daarvoor alvast je ticket.

19:00 Inloop balzaal BlueCity

19:30 Start event

21:00 Borrel en napraten

22:00 einde

Locatie: BlueCity Rotterdam, Maasboulevard 100

Kosten: €5, het eerste drankje is gratis!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Maasboulevard 100

100 Maasboulevard

3063 NS Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen